keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Kinkkukastike kesäperunoille ja kesäsalaatti

Varhaisperunat lienevät jo kesäperunoita. Niissä on ohut kuori, joka lähtee harjaamalla. Kuoria ei kesäperunoita vielä tarvitse. Tänään valmistin kovin kesäistä, kun kesäsana oli melkein jokaisessa raaka-aineessa. Oli kesäperunaa, kesäkurpitsaa, kesäsipulia, kesäherneitä, kesäsalaatteja. Palvikinkkukin kuuluu kesään ja kesäperunoille. Maitopohjainen palvikinkkukastike sopii hyvin kesäperunoiden kanssa. Salaatin kesäherneet sopivat kinkkukastikkeen makuun kuin herneet joulukinkulle.
Jälkiruoka oli nopea, persikoita viipaleina ja dippikastike rahka-vaniljakastikevaahdosta.

Palvikinkkukastike kesäperunoille ja kesäsalaatti

Pese ja harjaa kesäperunat, lohko ne samankokoisiksi. Laita kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi. Valmista kastike
2 kesäsipulia silputtuna ja rypsiöljyä kuullotetaan, ei ruskisteta. Suikaloi palvikinkkua 160 grammaa ja lisää pannulle sipulin joukkoon.Kuullota vielä. Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja vesitilkkaan ja kaada mukaan 4 dl maitoa.
Kaada jauho-maitoseos pannulle ja kypsennä 8 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Laitoin maustepippuria aika reilusti. Tarkista maku.

Kesäsalaatti. Revi keräsalaattia ja salanovaa kulhoon. Suikaloi pala kesäkurpitsaa salaattien joukkoon. Sekoita kastike, oliiviöljyä, limen mehua, hunajaa, suolaa. Sekoita kastiketilkka sakenevaksi ja pirskottele salaatille. Sekoita kevyesti. Ripottele mukaan vastariivittyjä kesäherneitä.

Persikkaviipaleet dippikastikkeella. Pese ja viipaloi persikat suoraan annoslautasille. Sekoita maitorahka ja vaahtoutuva vaniljakastike sileäksi. Mausta palmusokerilla ja hunajalla. Annostele lautasille persikkaviipaleiden joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.