sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Punajuuripaistos possufileen seurana, raparperi-mansikkapuuro

Tänään tehtiin kesän lämpöennätys. Juoman vastapainoksi syötiin helteisenäkin päivänä. Valmistin punajuuri-omenapaistoksen possunfileen seuraksi. Maut sopivat hyvin keskenään. Vaikka tämä olisi riittänyt keitin kuitenkin varhaisperunaa ja sekoitin fetasalaatin. Jokaista vähän, niin ateria on tarpeeksi kevyt.
Jääkaappikylmä raparperi-mansikkavispipuuro maistui jälkiruokana vaniljakastikkeen kera.

Punajuuri-omenapaistos

2 isoa "varhais"punajuurta
2 omenaa
1 pieni purkki ananasmurskaa
1 dl juustoraastetta (sinihomejuusto olisi sopinut)
1/2 purkkia ranskankermaa
1 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria
Kuori punajuuret ja suikaloi ne ohuiksi  tai raasta. Kuori omenat ja suikaloi. Voitele uunivuoka. Nostele punajuuri- ja omenasuikaleet vuokaan. Kaada päälle ananasmurska ja sekoita ainekset. Sekoita keskenään juustoraaste, ranskankerma ja ruokakerma. Lisää mukaan mausteet. Kaada seos vuokaan.  Kypsennä 175-asteessa noin 45-60 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Possunsisäfilee uunissa
600 g possun sisäfilettä
suolaa ja mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl rypsiöljyä
tuoretta rosmariinia silputtuna (ei vartta)
Poista sisäfileestä kalvot. Hiero pintaan suolaa ja mustapippuria. Sekoita marinadiainekset tasaiseksi ja levitä se fileelle joka puolelle. Kypsennä 200-asteessa noin 1/2 tuntia. Tarkista kypsyys joko mittarilla tai leikkaamalla pala. Älä kypsennä liikaa. Otin fileen uunista, kun lämpö oli 78-astetta. Se oli mielestäni juuri sopiva ei liian punainen raaanoloinen, mutta sopivasti mehukas.   

Raparperi-mansikkavispipuuro
6 dl vettä
2 raparperivartta
ripaus suolaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl mannasuurimoita
3 dl tuoreita mansikoita
Kuori ja pilko raparperi. Lisää kiehuvaan veteen ja anna kiehua noin 7 minuuttia. Lisää suola ja sokerit. Vispaa raparperi tasaiseksi nesteen joukkoon ja lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä noin 8 minuuttia. Survo mansikat soseeksi ja sekoita mukaan hieman sokeria. Lisää mansikkasose puuroon.
Vatkaa puuro vaalean kuohkeaksi. Tarjoa se vaniljakastikkeella.

2 kommenttia:

  1. Nyt kyllä pitää näitä kokeilla, näyttää niin hyvältä.
    Olet sinä kyllä hyvä kokkailemaan taidat olla ihan ammattilainen.
    Käyn aina kurkkaamassa reseptejäsi.
    ;=)ovat niin mukavia, ja varmasti aivan älyttömän herkullisia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kohteliaisuudesta.
    Olen kyllä ihan vain harrastelijakokkailija. Keittiössä kokkailusta on aikaa myöden tullu mukava harrastus. Rennosti ideoiden on keittiössä hauskaa, vaikka joskus sattuu jotain kommelluksiakin.
    Kehtaan vain näyttää nekin.
    Tykkään tehdä hieman sellaisella maalaiskokin otteella, vähän Nigellan ja Jamie Olivierin tyyliin tai sinnepäin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.