torstai 8. heinäkuuta 2010

Sillihakkelus ruisleivälle

Näillä helteillä täytyy muistaa juoda vettä ja tavallista enemmän 1-2 dl  kolme-neljä kertaa tunnissa. Aikamoinen määrä, mutta aiheellista nestetasapainon ylläpitämiseksi. Vesi ja kuumuus hiukaa eli veden vastapainoksi on hyvä nauttia suolaista. Hellepäivän lounaaksi sopii sillihakkelus. Aterian siitä saa, kun levittää sen vaikkapa ruisviipaleen päälle. Ja tietysti vettä ruokajuomaksi.

Sillihakkelus ruisleivälle

75 g matjessillifilettä
1 pieni salottisipuli
1 kovaksi keitetty muna
4 rkl ranskankermaa 18%
ruohosipulia
Leikkaa silli pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna keitetty muna. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita hakkelus jääkaappiin hetkeksi. Levitä ruisleiville ja ruohosipulia päälle. Sopii myös uuniperunoiden tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.