torstai 22. heinäkuuta 2010

Tomaatti-sipulipannukakku

Haudutin pari päivää sitten uunissa ohrasuurimopuuron. Sitä jäi tähteeksi ja mietin sille jatkokäyttöä. Valmistin suolaisen pannukakun, joka sopi salaatin kanssa pääruuaksi.  Pannukakkua voisi kutsua myös pannupizzaksi, niin samantyyppinen se on. Tosin tässä on paksumpi ja mehukkaampi pohja.  

Tomaatti-sipulipannukakku

3 dl ohrapuuroa
2,5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
suolaa, oreganoa, mustapippuria
2 isoa keltasipulia
2 isoa tomaattia
kuivattua oreganoa
juustoraastetta
rypsiöljyä
Valmista pannukakkutaikina sekoittamalla puuroon maito ja munat. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja mausteet.
Kaada taikina voideltuun vuokaan. Leikkaa sipulit renkaiksi ja kuullota ne rypsiöljyssä. Levitä pannukakulle. Leikkaa tomaatit kiekoiksi ja levitä sipulien päälle. Ripottele pinnalle hieman kuivattua oreganoa ja lopuksi juustoraastetta. Kypsennä 180-asteessa noin puoli tuntia.  

Tarjoa pannukakkuneliöt vihreän salaatin kanssa. Lisäsin mukaan vielä tomaattikastikkeessa säilöttyä makrillia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.