lauantai 21. elokuuta 2010

Hunajapossua uunissa

Nyt tuntuu jo syksyiseltä, joten uunissa tai liedellä haudutetut pataruuat ovat ajankohtaisia. Kauppahallin lihatiskillä oli luomupossun lapaa edulliseen hintaan. Vanha sanonta kuuluu, että luun vieresä liha on maukkainta. Kokeilin pitääkö se paikkansa. Kun hunajapossua on nyt syöty, totean että paikkansa pitää.  Nämä ruhon osat ovat myös huokeita, kilohinta 4,95 euroa. 

 Hunajapossua uunissa

1 kg possun lapaa
3 rkl hunajaa
1 rkl rypsiöljyä
2 tl suolaa
3 tl paprikajauhetta
2 tl chiliä
tuoretta timjamia
2 tl valkopippuria
Sekoita hunaja/öljyyn mausteet. Sivele seos possunlihaan molemmin puoli. Laita possu paistopussiin, lorauta pussin sisälle hieman vettä. Sulje pussi ja leikkaa reikä yhteen kulmaan. Kypsennä uunissa matalassa lämmössä noin 120-150-asteessa  noin 1-2 tuntia. Voit tarkistaa kypsyyden paistomittarilla. Lisukkeiksi valitsin höyrystettyjä porkkanoita ja perunoita.

Vadelmia jogurttikermassa 

Jälkiruokana maistuivat vadelmat yksinkertaisesti näin, notkista turkkilainen maustamaton jogurtti ruokakermalla tasaiseksi vaahdoksi, mausta tomusokerilla. Ripottele tomusokeria myös vadelmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.