tiistai 24. elokuuta 2010

Kotona - Arleenan omenapiirakka

Mielessäni oli mehevä piimäpohjainen ja munaton omenapiirakka. Lueskelin piimäkakkujen ohjeita ja inventoin kaappien sisältöjä. Kehittelin oman omenapiirakan. Siitä tuli mausteinen ja mehevä. Niin mehevä, että se ei välttämättä tarvitse kastikkeita ollenkaan. Sekoitin kuitenkin turkkilaisesta maustamattomasta luomujogurtista ja Flora-vaniljakastikkeesta kastikkeen, jonka makeutin tomusokerilla. Tämä omenapiirakka sopii n kahvipöytään.  Nautin ensimmäisen palan kastikkeella ja toisen palan ilman kastiketta kahvin kera.

Arleenan omenapiirakka
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurasuurimoita
1 dl tattarijauhoja
2 tl ruokasoodaa
3 dl piimää
1 dl ruokokidesokeria
1 dl kidesokeria
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 dl juoksevaa oivariinia tmv
päälle
4 kpl vihreitä omenoita kuutioina, kanelia ja fariinisokeria
Sekoita jauhot, kaurasuurimot ja ruokasooda. Sekoita sokerit ja mausteet keskenään. Mittaa piimä kulhoon ja sekoita joukkoon sokeriseos. Sekoita taikina lisäämällä vähitellen jauhoseos piimään. Lisää lopuksi nestemäinen oivariini. Voitele uunivuoka (22x30) ja levitä taikina tasaisena vuokaan.
Kuutioi kuoritut omenat. Ripottele omenakuutiot piirakalle ja sirottele pinnalle kanelia ja fariinisokeria.
Kypsennä piirakka 175-asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. 
Omenapiirakkaa kastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.