lauantai 7. elokuuta 2010

Lohifileet keitettynä

Poikkesin totutusta kypsennystavasta ja kypsensin lohifileet kasarissa keittäen. Ei ollenkaan huono valinta, kypsennystapa teki fileistä mehukkaat. Sorrentolainen sitruuna maistui juuri sopivasti korostaen ja raikastaen lohenmaun. Höyrystin lisäkkeeksi perunat ja hunajaporkkanat. Kesällä sopii kylmä jogurttipohjainen kastike erinomaisesti kokonaisuuteen.
Jälkiruokana tarjosin erilaista mustikkapiirakkaa, johon sain inspiraation kaapin ruis- ja tattarijauhoista. Postaan ohjeen myöhemmin. Minusta tuntui, että näin hyvää mustikkapiirakkaa en ole aikaisemmin maistanut.

Lohifileet keitettynä
500 g merilohta
2 dl kalalientä (vesi+1/2 kalaliemikuutio)
2 rkl limonoroa-sitruunalikööriä (35%)
suolaa, mustapippuria, tuoretta tilliä
Leikkaa filee sopiviksi paloiksi, nahka mukana. Mausta fileet. Kiehauta kalaliemi ja lisää sitruunalikööri. Nosta lohifileet kasariin kalaliemeen nahkapuoli alaspäin. Anna fileiden kypsyä keskilämmöllä, alenna loppuvaiheessa lämpöä ja nosta kansi päälle. Kypsyminen kestää noin 8 minuuttia.
Höyrytetyt kasvikset. Viipaloi kuoritut perunat ja suikaloi porkkanat. Mausta ruususuolalla. Porkkanoille ripautin hunajaa ja muskottipähkinää.
Jogurttikastike. Sekoita turkkilaiseen luomujogurttiin dijon-sinappia ja ripaus hunajaa. Mausta mustapippurilla, paprikalla ja ruususuolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.