sunnuntai 8. elokuuta 2010

Punajuuririsotto broilerifileillä

Punajuuririsottoa en ole koskaan aikaisemmin tehnyt, joten nyt oli sen aika. Lueskelin muiden punajuuririsotoista ja siitä se sitten lähti liikkeelle. Tosin valkoviiniä ei ollut, mutta ehkäpä se ei välttämättä punajuuren takia ole niin tarpeellista. Broilerifileet kypsytin sekä pannulla ja lopuksi uunissa risotolle. Salaattina oli fetasalaatti.

Punajuuririsotto
2 kpl punajuurta
7 dl kasvislientä Knorrin fondista
1 iso keltasipuli

1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä
2,5 dl pitkäjyväistä risottoriisiä
mustapippuria, suolaa
1 dl juustoraastetta mustaleimaemmental
Kuori punajuuret ja keitä ne kypsiksi kasvisliemessä. Kuutioi punajuuret. Liemi säästetään risottoon. Keitin isomman määrän punajuuria samalla, joista osa jää huomiseen ruokaan. Silppua sipulit. Kuullota niitä rypsiöljyssä hetki. Lisää riisi ja kuullota kuultavaksi. Lisää punajuurilientä kauhallinen, sekoita. Jatka liemen lisäämistä, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Toista  siihen saakka, kunnes riisi on kypsää. Lisää punajuurikuutiot. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Sekoita joukkoon juustoraaste. 
Broilerifileepihvit
Ota fileet jääkaapista noin puolisen tuntia ennen kypsyttämistä. Mausta fileet. Sivele fileille rypsiöljyä, lisää teryakikastiketta, juustokuminaa, tikka masalaa, paprikajauhetta ja ruususuolaa.Fileet saavat maustua noin 30 minuuttia. Ruskista kevyesti rypsiöljyssä molemmin puolin. Nosta uunivuokaan, lisää vuokaan tilkka vettä ja creme bonjourjuustoa. Loppukypsennä 180-asteessa noin 15 minuuttia.
Fetasalaatin kastikkeena oli kurkkuraaste-jogurttikastike maustettuna valkosipulilla ja ripauksella suolaa ja sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.