tiistai 17. elokuuta 2010

Punavihreää salaattia päivälliseksi lounaan jälkeen

Tänään olin lounaalla Oskarin Olohuoneessa. Lounas oli täyteläinen ja herkullinen. Paistetut silakat piparjuurivoisulassa jäivät mieleen kertaheitolla jopa niin, että toteutan ne vielä kotikeittiössäni.
Tämän lounaan jälkeen päivällinen syntyi punavihreästä salaatista tarpeeksi kepeänä. Ruisleipä täydensi sopivasti salaattia. 

Punavihreä salaatti  ja 100 % Ruis reikäleipä
Huuhdo ja kuivaa roomansalaattia. Revi se palasiksi kulhoon.. Ripottele pinnalle ripaukset suolaa, sokeria ja mustapippuria. Pirskottele mukaan neitsytoliiviöljyä. Sekoita kevyesti. Suikaloi punainen paprika ja paahda uunin grillivastuksen alla al denteksi. Nostele hieman jäähtyneet paprikasuikaleet salaatille. Paprikan maku taittuu paahdettaessa pehmeämmäksi. Viipaloi salaatille tuoretta kurkkua ja tomaattia. Paahda pannulla salaattisiemeniä, sekoitus erilaisia. Lisää loppuvaiheessa mukaan vielä sesaminsiemeniä. Ripottele siemenet salaatille.

Viipaloi salaatin seuraksi Vaasan uutuutta 100% Ruis reikäleipää.  
Tuoteselosteessa kerrotaan, että leipä on aitoon taikinajuureen leivottu ruisleipä., jonka vilja on vain ja ainoastaan täysjyväruista. Leipä on tosiaan täyttä ruista ja hyvää.

Paistetut silakat piparjuurivoisulassa 
Silakat oli paistettu kokonaisina.  Kalaa oli käsitelty vain ruuanvalmistuksen yhteydessä. Tämä kokonaisena päineen paistettu silakka oli rapea. Jopa niin, että söin sekä pyrstöt että päät, jäljelle jäivät vain selkäruoti ruotoineen. Lisukkeena olivat kuorineen keitetyt kesäperunat, kesäpunajuurilohkot  ja pala parsakaalia. Piparjuuri oli osuva valinta maustamaan rapeat silakat. Yksinkertaista, mutta suussasulavaa.
Alkuruokana pitkää rieskakorppua ja maustelevitettä raikkaan jääsalaatin kera. Ja kahvit jälkiruuaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.