lauantai 25. syyskuuta 2010

Haukiviipaleet uunissa haudutettuna

Siitä on aikaa, kun olen viimeksi kypsyttänyt haukea ruuaksi. Nyt oli hyvä hetki ottaa hauki ruokalistalle. Lueskelin Haukiseuran haukireseptejä ja otin vinkkejä chilihaukiohjeesta. Muuntelin sitä aika reippaasti meille sopivammaksi. Päätin kyllä käyttää possunkylkiviipaleita, kuten Haukiseura oli tehnyt. Tämä oli aivan uutta minulle kalaruuissa. Hyvä idea se oli, hauki maistui mehevältä. Toinen vinkki, joka on sovellettavissa haukiruokiin, oli haukifileiden viipalointi. Viipaloin haukifileet poikittain noin 1,5 sentin viipaleiksi ja siitä oli syödessä hyötyä. Kuten tunnettua hauessa on ruotoja fileoinnin jälkeenkin. Monet eivät juuri ruotojen takia käytä haukea.
Viipalointi helpottaa huomattavasti ruotojen poistamista jo ennen kun haukipala on suussa. Nimittäin ruodot törröttävät hyvin näkyvästi suupalasta esiin ja ne on poistettavissa ennen suuhun menoa..
Kypsytin pannulla lisäkkeeksi kirsikkatomaatteja. Ne olivat karamellisoituneina todella hyviä ja sopivat haukiruokaan. Lisäksi sekoitin vihreää tammenlehtisalaattia  ja kypsensin riisin.
Jälkiruokana tuoretta ananasta chilillä ja jogurtilla. Tämän postaan myöhemmin.

Haukiviipaleet uunissa kypsyttäen
700 g haukifilettä (2 kpl)
valkopippuria, suolaa
150 g possunkylkiviipaletta
1 iso sipuli
1 1/2 dl kermaa
mausteina paprikaa, chiliä, basilikaa, suola
juustoraastetta
Leikkaa haukifileet poikittain fileestä noin 1,5 sentin viipaleiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Puolita possuviipaleet ja ruskista ne kuumalla pannulla. Nostele uunivuuan pohjalle. Silppua sipuli ja kuullota se pannulla, jossa on rasvaa tilkka kylkiviipaleiden jälkeen.  Nosta sipulisilppu uunivuokaan.
Ruskista kevyesti haukiviipaleet samaisessa pannussa ja asettele viipaleet limittäin vuokaan.
Lisää pannulle kerma ja mausteet paprika, chili, basilika ja suola. Kiehauta kerma ja kaada haukivuokaan.
Nosta vuoka uuniin 200-asteeseen ja kypsytä noin 45 minuuttia.  Kypsennyksen loppuvaiheessa ripottele pinnalle juustoraastetta.

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, lorauta rypsiöljyä pannulle ja ripottele tomaateille yrttimaustetta. Anna niiden kypsyä pehmeiksi. 
Sekoita tammenlehtisalaattiin purjorenkaita, kurkkua ja kesäkurpitsaa, kastikkeeksi  oliiviöljy/balsamico.

4 kommenttia:

  1. Taas mun herkkua, siis tulee tänne sivuille koska vaan niin aina on herkut valmiina.

    VastaaPoista
  2. Tupu,
    Kalaruokia pitäisikin syödä pari kertaa viikossa. Olemme yrittäneet, jos ei aina kahta kertaa niin ainakin yksi.

    VastaaPoista
  3. Ihanalta kuulosti tämä haukiruoka.
    Mua ärsyttää ihan hirveesti toi mun mies tässä hauki on hyvä kala, hauki on huono kala..keskustelussa. Itse olen tottunut siihen että äitini on laittanut useasti maalla ruokaa hauesta ja se on ihan hyvää, mutta mieheni on sitä mieltä että siitä ei voi tehdä kuin kalapullia. ;=/
    Ja aina kun otan asian puheeksi meille tulee melkein riitaa tästä.
    Hänen mielestään hyviä kaloja ovat vain , lohi ja kuha.
    eiks ookkin aika kapeakatseinen äijänköriläs...( on se kyllä muuten ihan mukava.)
    Jos yrittäs nyt sitten esitellä tämän haukiruuan hänelle. ;=) katotaan kuin meidän käy.

    VastaaPoista
  4. Tuija,
    Luulisin, että ruodot kiusaa aika monta, niitähän haessa on.
    Tämä viipalointi auttoi selvästi syömisessä ns ruodot sai nypittyä kivuttomasti pois.
    Hauki vaatii hieman rasvaa, muuten se saattaa olla kuiva. Tässä ruuassa sitä oli mielestäni ihan mukavasti.

    Ei muutakuin haukea syömään. Vaihteeksi se maistuu ja sitten taas kuhaa ja lohta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.