sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Jauhelihamurekekakku

Kaikki kypsyivät yhdellä vadilla uunissa tänään.  Jauhelihakakku, perunat ja porkkanat jopa lopussa tomaatitkin. Salaatin valmistin sillä aikaa, kun kakku ja lisukkeet kypsyivät. Murekkeen valmistin uudella tavalla ja se oli sopivan kiinteä ja maukas. Kävin metsäretkellä tänään ja poimin sieltä ketunleipiä ja suolaheinää. Keskellä metsää ne ovat puhtaita, niillä on menossa kesän toinen kasvu. Sieniä en löytänyt kuin kaksi tattia.
Metsässä oli kaunista ja rauhoittavaa Se oli pääasia, miksi sinne menin. Ketunleipä toimitti persiljan virkaa jauheliakakun päällä ja suolaheinää lisäsin salaattiin. Huomenna käytän suolaheinää lasagneen.
Jälkiruuaksi kypsytin nektariineja, mutta siitä postaan myöhemmin.

Jauhelihamureke kakkuna   
400 g paistijauhelihaa
2 perunaa keskikokoa keitettynä
1 muna
1 1/2 tl suolaa
n 2 tl maustepippuria
1 dl vettä
3 rkl piparjuuritahnaa
2 rkl voita/margariinia
Päälle
2 tomaattia
juustoraastetta
ketunleipää
Lisuke, samaan vuokaan perunaa ja porkkanaa suikaleina, suolaa, ripaus sokeria ja paprikaa jauheena.
Sekoita jjauhelihaan muna ja mausteet. Soseuta perunat, lisää joukkoon tilkka maitoa. Sekoita perunasose mureketaikinaan ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi. Muotoile  ison voidellun uunivuoan keskelle murekekkeesta paksu kakku. Nostele kakun pinnalle piparjuuritahnaa nokareina ja samoin nokareina voita.
Kuori ja leikkaa perunat kapeiksi lohkoiksi. Pese porkkanat ja leikkaa ne ovaaliviipaleiksi. Asettele porkkanaviipaleet ja perunalohkot uunivuoan reunoille. Mausta ne.
Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteessa (kiertoilmauuni)  noin tunnin verran. Ota vuoka uunista ja peitä mureke tomaattiviipaleilla ja juustoraastella. Laita vuoka 250-asteeseen ja kuorruta noin 10 minuuttia.
Salaatissa on rucolaa, friseetä, keltaista paprikaa, kevätsipulia, kuivattuja taateleita ja suolaheinää. Ripaus oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.