maanantai 6. syyskuuta 2010

Suolaheinälasagne

Sunnuntaina metsästä kerätyistä suolaheinistä valmistin lasagnen. Tällä ohjeella lasagnen voi koota myös kasviksia käyttäen, esimerkiksi kukka- ja parsakaali, porkkana,  kesäkurpitsa-paprika jne. Myös jauheliha tai soijarouhe sopivat. Lasagne on helppo, ei tarvitse keitellä valkokastiketta, vaan yhdellä kastikkeella edetään eteenpäin. Suolaheinän takia en käyttänyt ollenkaan suolaa. Suolaheinän maku ei sanottavasti erottunut, vaan maku oli aika mieto kuten kasviksille on ominaista.

Suolaheinälasagne
8 kpl lasagnelevyjä
4 dl käsittelemätöntä suolaheinän lehtiä
2 kpl sipulia
1 rkl rypsiöljyä
1 tlk/500g paseerattua tomaattia
2,5 dl/1prk kolmenjuustonkermaa
1/2 prk ricottajuustoa
suolaa tarvittaessa, tässä tapauksessa ei
mustapippuria, 1 tl sokeria
juustoraastetta
Ryöppää muutama minuutti huuhdeltuja suolaheinänlehtiä, joista on poistettu lehtiruotikantaosa. Silppua sipulit ja kuullota niitä öljytilkassa kasarissa, lisää ryöpätty suolaheinä ja anna seoksen hautua hetki. Lisää ja sekoita paseerattu tomaatti. Lisää juustokerma ja ricotta. Sekoita ja anna kiehahtaa  muutama minuutti. Mausta sokerilla ja mustapippurilla. Tarkista maku. 
Kokoa lasagne, ensin vuokaan kastiketta, levyt, kastiketta, levyt ja päällimmäiseksi kastiketta. Kypsennä 200-asteessa 30 minuuttia. Ripottele lasagnen pinnalle juustoraastetta ja nosta uunilämpö 225-asteeseen. Kuorruta noin 10 minuuttia. Tarjoa salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.