keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Broileri-nuudelivuoka

Broilerista kehittelin hieman erilaisen tai sanotaanko juhlallisesti, että ennen kokemattoman ruuan. Ostin maustamatonta ohutleikettä, suikaloin, maustoin ja kypsensin. Nuudelit kypsyvät parissa minuutissa ja niiden vuoro oli  valmistuksen loppuminuuteilla. Minusta broileri ja nuudelit ovat hyvä pari. Tämä ruoka maistui kiinalaiselta vaikka oli supisuomalaista. Hyväähän kiinalainen ruoka on.
Nyt seuraa reilun viikon mittainen tauko, kun matkustan maistelemaan espanjalaisia herkkuja. Ehkäpä saan uusia inspiraatioita omaan keittiööni.

Broileri-nuudelivuoka
Suikaloin naturellit ohutleikkeet. Mausteina käytin soijaa, mustapippuria, cyrrya, juustokuminaa, chiliä, caram masalaa. Kierittelin suikaleet kunnolla mausteseoksessa. Sen jälkeen rypsiöljyä tilkka pannulle ja ruskistin suikaleet kauttaaltaan. Lisäsin vielä paprikajauhetta ja kanalientä  pari desiä/ 400 gr filettä. Annoin jälkikypsyä miedolla lämmöllä hetken verran. Suurustin kastikkeen ohrakkaalla pakkauksen ohjetta noudattaen.

Kypsensin naturel vehnänuudelit ja valutin ne Siirsin broilerikastikkeen tarjoiluvuokaan ja nostin päälle kypsät nuudelit. Lopuksi päälle persiljasilppua. 
Vaikka kyseessä on broilerivuoka, sitä ei ole kypsennetty uunissa, kuten kuuluu. Nimesin vain ruuan nyt näin. 
En laittanut mittamääriä mausteille. Maustemitaksi riittää teelusikka, chiliä saa laittaa hieman vähemmän, kun taas soijaa saa laittaa pari ruokalusikallista.

3 kommenttia:

  1. Onpas taas hyvältä näyttävää ruokaa! Minunkin pitäisi opetella käyttämään enempi nuudeleita, kun tuo miehenpuolikas on niin kovin kovin tykästynyt niihin.

    Ihan mahtavaa, että olet päässyt hetkeksi nauttimaan etelän auringosta; pikkuisen ehkä olen kateellinenkin. : ) Täällä meillä sateli jo alkuviikosta ensilumi maahan, brrr. Nyt jään mielenkiinnolla odottelemaan, millaisia vaikutteita olet sieltä espanjalaisesta keittiöstä napannut mukaasi...

    VastaaPoista
  2. Nuudeleihin sopii (kuuluu??) soija. Ja kun vielä broilereihin laitoit ripauksen sitä, tätä ja tuota, uskon, että tuo vuoka on tosi herkullista.
    Mitähän ruokatuliaisia tuot tullessasi? Itse eilen muistelin Kyproksen meze-ruokia ja mietin, millainen olisi suomalainen meze...

    VastaaPoista
  3. Canelia,
    Meilläkin on aloitettu jokin aika sitten pastan asemasta käyttämään nuudeleita. Tykästyin noihin naturelleihin. Sopivat oikein hyvin itämaisin maustein maustettujen ruokien lisukkeeksi.

    Oli kivat säät ja nyt hytistään taas täällä kotimaassa.

    mm,
    Tapasta on syöty päivittäin. Ei oikein mitään kovin uutta ja erilaista kohdattu

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.