lauantai 23. lokakuuta 2010

Lohta nuudeleilla ja karpalomaljat

Tänään valmistin lohifileet perinteisesti pannulla kypsentäen, mutta tarjoilin ne itämaisittain nuudelipedillä. Itämaisuus sopi lohen kanssa. Voimakkaat mausteet, mutta kevyempi lopputulos. Salaattina oli yksinkertaisesti vihreänä salanovaa, pehmeää kiharasalaattia ja kurkkuviipaleita, joista poistin siemenet sekä ripaus oliiviöljyä.

Kalamarkkinoilta ostin pohjanmaalaisia karpaloita. Ne olivat mehukkaita ja isoja. Niistä tuli raikas vahvanmakuinen jälkiruoka.

Lohta itämaisittain nuudeleilla 
500 g lohifilettä
suolaa ja mustapippuria
rypsiöljyä
Leikkaa lohi parin sentin fileiksi, kuivaa talouspaperilla. Paista rypsiöljyssä kohtalaisella lämmöllä nahkapuolelta noin 3 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja käännä, jatka paistamista vielä noin minuutin verran. Pidä fileet lämpiminä tarjoiluun saakka. 
Kastike
1/2 dl soijaa., 2 rkl fariinisokeria ja 1 limen mehu.  Sekoita ja kiehauta kasaan kattilassa, noin 4 minuuttia.
Nuudelin kastike
2 rkl punaista chilitahnaa
vajaa desi mangososetta esim Piltti
2 rkl vettä
2 kpl valkosipulinkynttä pilkottuna
1 tl kuivattua basilikaa
Sekoita aineet pannulla. Anna kiehua muutama minuutti. Sekoita mukaan kypsät nuudelit, anna hautua muutama minuutti.
250 g nuudeleita naturel ja 2 l vettä. Kiehauta vesi ja lisää nuudelit. Kytke levy päältä ja anna nuudelien kypsyä noin 5 minuuttia. Valuta.
Annostele nuudelit lautasille, nosta päälle lohifilee. Lisää soijakastike reunoille. Raikas vihreä salaatti sopii seuraksi.
Karpalomaljat
Annostele karpalot maljoihin. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi suhteessa 1:1 pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada liemi karpaloille jotta ne juuri ja juuri peittyvät. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Viimeistele annokset tarjoiluvalmiiksi. Kaada karpaloiden pinnalle kinuskikastiketta ja lisää pinnalle nokare kermavaahtoa. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.