lauantai 6. marraskuuta 2010

Kalkkunafilee ja aprikoosikastike

Kalkkuna-ruokaviikko päättyy huomenna. Koko viikkona ei tullut valmistettua kalkkunasta  mitään, mutta tänään tilanne korjaantui. Ostin kilon fileepalan ja löysin Valion sivuilta hyvän ohjeen. Kastikkeen kohdalla hieman muuntelin ohjetta. Kuivatut aprikoosit kuuluvat tähän ruokaan sekä täytteenä kalkkunan sisälle että kastikkeeseen. Sopivat erinomaisesti.

Kalkkunafilee ja aprikoosikastike
n 1 kg kalkkunaa fileenä
1-2 tl suolaa
100g eli 1/2 pkt Koskenlaskijajuustoa viherpippuri
100 g eli 1/2 pkt kuivattuja aprikooseja
Kastike
4 dl vettä
1 kanafondipala Knorr
100 g  kuivattuja aprikooseja
1 1/2 dl kermaa
ripaus suolaa
2 tl puristettua sitruunamehua
ripaus mustapippuria
Leikkaa terävällä veitsellä fileen paksuimmasta päästä pitkä, syvä viilto fileen sisään siten, että tulee mahdollisimman iso tasku. Hiero suolaa fileen sisälle ja pinnalle. Leikkaa juusto viipaleiksi ja kuutioi se. Asettele juustokuutiot tasaisesti fileen sisään. Pilko aprikoosit ja levitä juuston pinnalle. Sulje filee muutamalla cocktaitikulla.
Nosta filee pienehköön voideltuun uunivuokaan. Kypsennä ensin 250-asteessa 15 minuuttia, jotta pinta ruskistuu. Alenna lämpö 150-asteeseen. Paista vielä noin 45 minuuttia. Filee on kypsä, kun siitä pistettäessä valuu kirkasta nestettä.  Nosta uunista, poista tikut ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Valmista kastike . Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kanafondi ja paloitellut aprikoosit. Keitä kannen alla, kunnes aprikoosit ovat pehmentyneet, noin 20 minuuttia. Soseuta ja lisää joukkoon loput kastikkeen ainekset. Kiehauta.
Tarjosin fileen lisäkkeenä uunikasviksia - palsternakkaa, porkkanaa, lanttua ja kesäkurpitsaa. Ne kypsyivät samassa uunissa fileen kanssa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.