lauantai 13. marraskuuta 2010

Lohi suolapedillä

Suomalainen kirjolohi pääsi tänään lepäämään suolapedille lämpimään uuniin. Oli oikein onnistunut puolituntinen, lohi tuli uunista kypsänä ja oikein hyvän makuisena. Toteutin tänään myös sen, mitä sananlasku sanoo.
Kun keitetyn paistaa se maukkaalta maistaa.  Nyt en ole ihan varma onko tuollaista sananlaskua vai keksinkö sen juuri nyt itse.  Totta kuitenkin on, sillä tänään nautin juuri noin kypsennetyistä perunoista lohen kera. Kastike ja salaatti nekin vielä kaiken päälle.
Kirjolohifilee suolapedillä
noin 500 g kirjolohifilettä nahkoineen
noin 1/2 kg karkeaa merisuolaa
rose-viherpippurirouhetta
Kastike
1 prk smetanaa
ripaus suolaa, mustapippuria
ruohosipulisilppua
Perunaa lisäkkeeksi
perunaa viipaleina
paprikaa jauheena
valkosipulia raastettuna
rypsiöljyä
Pyyhi talouspaperilla kirjolohifilee kuivaksi, leikkaa mahdolliset rasvakertymät alavatsasta pois. Peitä uunivuoan pohja noin 1,5 senttiä paksusti merisuolalla. Aseta kirjolohifilee suolapedille. Ripottele pinnalle rose- ja viherpippurirouhetta. Kypsennä uunin 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Kuori perunat, leikkaa ne paksuhkoiksi viipaleiksi ja keitä suolatussa vedessä al denteksi. Kuumenna rypsiöljyä pannulla, pienennä pari pykälää lämpöä ja lisää paprikajauhe ja sekoita. Lisää melkein kypsät perunaviipaleet. Raasta mukaan valkosipulia. Ruskista perunoita hetken aikaa ja jätä miedolle lieden lämmölle odottamaan tarjoilua.
Sekoita kastike, lisää smetanaan ripaus suolaa, mustapippuria ja silppua mukaan ruohosipulia. Sekoita.
Ensimmäinen kuva tuli otettua hiukan liian aikaisin, unohdin kastikkeen, joten tässä kuvassa lopullinen annos kastikkeen kera. 
Vihreässä salaatissa oli mukana paljon salaattisipulisilppua, tomaattia ja vuohenjuustoa.  Oliiviöljyä balsamicolla terästettynä kastikkeena.

4 kommenttia:

  1. Tämä on niin hyvää.Sinulla on niin kaunniit kuvat täällä blogissasi.

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs tehtiin samanlaista ruokaa :D Minulla nimittäin lohta suolataikinassa ...

    VastaaPoista
  3. Tupu,
    Se on hyvää ja yksinkertaista.
    En ole sen kummemmin opiskellut kuvaamista, mitä nyt kameratoimintoja lueskellut. Olen ladannut koneelle ilmaisen Picasa kuvankäsittelyohjelman. Se on erittäin hyvä. Jos sinulla ei ole sitä, suosittelen lataaman sen, kuvista tulee selkeitä.

    Mausteinen Manteli,
    Telepatiaa lienee. Hauska sattumus. Pitää käydä kurkkaamassa.

    VastaaPoista
  4. Tein tänään blogisi innoittamana lohta suolapedillä. Kyllä tuli hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.