keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Kasvis-jyväpastakeitto

Arkena, keskellä viikkoa ennen kuin pyhät alkavat ja vuosi vaihtuu, sopii syödä kevyesti. Tänään keskiviikkona, kun työpäivä on takana, aloitin keiton valmistuksen. Keitot ovat oivallisia kaapintyhjentäjiä. Nostin työpöydälle porkkanaa, palsternakkaa, pienen kukkakaalin, tomaattia ja jyväpastaa. Näistä se keitto sitten  valmistui.

Kasvis-jyväpastakeitto

2 pientä salottisipulia silputtuna
rypsiöljyä
1 iso porkkana viipaloituna
1 palsternakka kuorittuna ja viipaloituna
1 pieni kukkakaali pilkottuna
2 tomaattia kaltattuna ja pilkottuna
1 litra kasvislientä fondipalasta, mukana myös puolikas kanaliemifondipala
2 dl jyväpastaa
200 g vihreitä herneitä pakaste
suolaa ripaus ja mustapippuria samoin
Kuullota salottisipulisilppua muutama minuutti kattilassa rypsiöljyssä. Lisää mukaan viipaloidut ja pilkotut kasvikset ja kuullota muutama minuutti. Lisää mukaan tomaattikuutiot ja kaada päälle kasvis/kanaliemi.
Kun keitto on kiehunut viitisen minuuttia, lisää mukaan jyväpasta. Kypsytä keittoa miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Lisää mukaan pakasteherneet ja mausteet . Kiehauta ja tarkista maku. Täyteläinen keitto voidaan nauttia paahdetun leivän kera tai ilman sitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.