torstai 23. joulukuuta 2010

Kokonainen broileri uunissa kypsyttäen

Ennen kuin kinkkuaika alkaa, on vielä broilerille tilaa ruokapöydässä.  Se alkaa huomenna, sillä ensi yöksi laitan kinkun uuniin ja aamulla se on kypsää.  Mutta tänään kypsytin hyvin maustetun kokonaisen broilerin  uunissa. Täytyy todeta, että eipä fileet ja leikkeet ole kokonaisen broilerin veroisia. Broilerista tuli mehukas ja herkullinen.
Tuoreet aprikoosit saivat tilaa sekä broileritäytteessä että salaatissa.
Leivoin tänään myös aprikoosi-mascarpone kääretortun. Postaan sen huomenna. Kääretorttu on nopea valmistaa vaikka vielä aattoaamuna.

Kokonainen broileri uunissa kypsyttäen

Sulata pakastettu broileri ohjeen mukaan. Laitoin broilerin sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana, sulaminen kestää 20 tuntia jääkaapissa. Otin jääkaapista huoneen lämpöön noin pari tuntia ennen valmistamista.
Täyte
1 punasipuli pilkottuna
4 valkosipulinkynttä paloiteltuna
tuoretta timjamia aprikoosi paloiteltuna
Sekoita täytteen ainekset.
Maustaminen
Kuivaa broileri. Sekoita 3 rkl rypsiöljyä ja 1 rkl makeaa soijakastiketta. Sivele tällä  broileri kauttaaltaan   Ripottele mausteet öljytylle pinnalle - ruususuolaa, mustapippuria ja broilerimaustetta (sis currya, juustokuminaa, chiliä)
Voitele vuoka ja aseta broileri vuokaan ja työnnä täyte broilerin sisään. Kypsennä 175-asteisessa uunissa. Valele broileria muutaman kerran kypsymisen aikana. Lisäsin broilerin pinnalle voinokareita paiston keskivaiheessa. Paistoaika on noin  tunti. Kypsensin vielä 15 minuuttia lisää. Broileri on kypsää, kun sen neste on kirkasta.
 Broilerin ruskistuminen ei suju täydellisen tasaisesti, se ei makua haittaa
Keitin lisukkeeksi riisiä, johon lisäsin loppuvaiheessa siivilöityä paistolientä. Salaatti oli yksinkertainen, friseesalaattia, kevätsipulia ja aprikoosilohkoja. Jääneestä broilerista voi edessä olevien pyhien aikana valmistaa salaatin.

2 kommenttia:

  1. lämpötila on aina kiva yllätys....mikä se oli?

    VastaaPoista
  2. 175 luki tekstissä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.