maanantai 13. joulukuuta 2010

Koskenlaskijan tomaattikeitto

Tämä keitto on ehkä nopein keitto, jota olen koskaan valmistanut. Nopeus ei kuitenkaan vaikuta lopputulokseen, keitto on hyvää.  Paahdettu leipä on sopiva lisuke. Tosin keitto on hyvin ruokaisaa ilman leipääkin.
Ohje on yrtti-valkosipuli Koskenlaskijan pakkauksesta. Täytyy sanoa, että valkosipulin makua en tuntenut ollenkaan. Jos haluatte valkosipulia keittoon, kannattaa kuullottaa tuoretta murskaa pannulla ja lisätä se keittoon. Niin teen itse ensi kerralla.
Koskenlaskijan tomaattikeitto

250 g tomaattimurskaa lisäaineetonta, pakkauksen ohjeessa oli 1 tlk 370 g paseerattua tomaattia
3 dl vettä
1 kasvisliemifondipala
1 rkl sokeria
1 pkt Koskenlaskija yrtti-valkosipuli-sulatejuustoa
Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisfondipala, sokeri sekä sulatejuusto paloina. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Kuohkeuta keitto sekoittamalla sitä hetki sauvasekoittimella. Lisää pinnalle basilikaa, itse käytin rucolaa. Tarjoa paahdetun leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.