torstai 2. joulukuuta 2010

Lohta piparjuurituorejuustolla

Lohi on hyvää myös vain pannulla paistaen. Tänään kaupan maistiaisissa tarjottiin ranskalaista piparjuurituorejuustoa. Se oli hyvää, kuten ranskalaiset juustot vain voivat olla. Siksipä päätin paistaa merilohta ja kastikkeeksi sopi tämä piparjuurituorejuusto. Oli hyvä yhdistelmä. Höyrystin lisukkeeksi kaskinaurista ja kiehautin bataattiviipaleita. Yksinkertaista, mutta hyvää.

Lohta piparjuurituorejuustolla
Leikkasin ison lohifileen pitkittäin useaan lohkopalaan. Eihän sitä ole määrätty leikattavaksi aina samaan poikittaissuuntaan. Kuumensin pannun ja ripottelin sinne hieman ruususuolaa. Aloitin paistamisen nahkapuoli alaspäin. Maustoin mustapippurilla ja ruususuolalla. Paistoin lohipalan joka puolelta, kuitenkin niin, että lohi pysyy kiinteänä eikä hajoa.
Höyrystin mikrouunissa naurisviipaleet, ripautin mukaan rypsiöljyä ja  maustoin suolalla ja paprikajauheella.
Bataattiviipaleet kypsensin niukassa vedessä liedellä, mausteena vain ruususuola.
Piparjuurijuusto oli hyvä kastike lohelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.