perjantai 17. joulukuuta 2010

Patapaisti

Tänään toteutin itselleni asettamani toiveen. Valmistin hyvin perinteistä liharuokaa, hitaasti liedellä haudutettua patapaistia. Ajattelin valmistaa sen naudan lavasta, mutta kaupassa ei ollut lapaa. Päädyin kulmapaistiin, eikä se ollut huonompi vaihtoehto. Täyteläinen ja maukas ruoka.

Patapaisti

n 1 kg kulmapaistia
1 l vettä
1 iso porkkana paloina
1 palsternakka paloina
2 sipulia lohkoina
3 tl suolaa
8 valkopippuria
8 maustepippuria
1 laakerilehti
Kastike
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl lihan keitinlientä
chiliä ja paprikaa jauheena
3 tl sitruunamehua
ripaus sokeria
Pyyhi kulmapaisti ja laita kattilaan. Kaada päälle kylmä vesi. Kuumenna hitaasti ja kuori pinnalta vaahto.
Laita sipulilohkot, porkkana- ja palsternakkapalat, suola ja mausteet kattilaan. Hauduta lihaa kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes se on kypsää. Kypsytin noin 2 tuntia.  Nosta liha liemestä ja kääri folioon odottamaan.
Siivilöi liemi ja varaa siitä 5 dl kastiketta varten ja saman verran perunoiden keitinliemeksi. Valmista kastike, sekoita vehnäjauhot pieneen määrään keitinlientä ja lisää sekoittaen kastikeliemeen. Anna kastikkeen kypsyä noin 10 minuuttia. Mausta chilillä ja paprikalla, tarkista suola. Lisää sitruunamehu ja sokeri.
Viipaloi paisti. Nosta liemestä porkkanat ja palsternakat paistin lisukkeiksi. Kypsennä perunalohkot paistin keitinliemessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.