tiistai 21. joulukuuta 2010

Pekoni-kukkakaalipasta

Joulu on jo ovella ja taas syödään kinkkua jopa kyllästymiseen asti. Siitä huolimatta käytin tänään pekonia pastaan. Pekoni on hyvä pastan seuralainen eikä sitä tarvitse käyttää niin sanotusti liikaa. Sopivasti, jotta rapea maku maistuu. Kukkakaalin lisäsin mukaan, se kun sopii hyvin kokonaisuuteen.
Jouluruokien raaka-aineista olen ostanut jo melkein kaikki lukuunottamatta kaloja, kinkkua ja salaatteja. Kävin Turun keskustan uudessa Lidl-myymälässä. Ostin sieltä edullisempaan hintaan hedelmiä, juureksia, juustoja, pakastemätiä, hilloa. Tuorejuustoja, ranskankermaa ja kermaviiliä en löytänyt sieltä ollenkaan.  Edullista on ja suomalaisia tuotteita.

Pekoni-kukkakaalipasta

fusillipastaa
pekonia
kukkaalta
valkosipulia
ruususuolaa
mustapippuria, chiliä
kermaa, pastan keitinvettä
Pilko pekoni kuutioiksi ja jätä muutama pala isommiksi viipaleiksi. Ruskista pekoni rapeaksi ja ripauta suolaa.
Pese ja pilko kukkakaali kukinnoiksi. Keitä al denteksi. Säilytä keitinvesi pastan keittämiseen.
Pilko valkosipulinkynnet ja kuullota niitä pekonikuutioiden joukossa. Lisää kukkakaalikukinnot ja kuullota hetki. Mausta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Lisää tilkka kermaa joukkoon. Keitä pasta al denteksi. Lisää pastan keitinvettä kastikkeeseen ja lopuksi lisää mukaan pasta. Ripottele annoksille juustoraastetta ja rucolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.