perjantai 3. joulukuuta 2010

Siskonmakkarakastike

Eilen maistoin kaupassa paistettuja Wingrenin siskonmakkaroita. Ne olivat niin hyviä, että siitä vaan nappasin ostoskoriini paketin. Tänään niistä on valmistettu kastike Antti Vahteran alkuperäisen ohjeen mukaan. Chilimausteen vaihdoin paprikajauheeksi, mutta muuten aika lailla samoilla linjoilla mennään. Tiedätte varmaan, että siskonmakkaroissa on eroja, nämä Wingrenit ovat parhaimmistoa. Tämä oli taas niin hyvää ja yksinkertaista ruokaa, jota on nautinto syödä.
Tein juuri voisilmäpullataikinan nousemaan ja paistan appelsiininmakuisia voisilmäpullia aivan kohta. Lähikaupassa ei ollut appelsiinituorejuustoa, joten sovelsin Sunnuntai-rahkavaniljaa raastamalla sinne mukaan appelsiinikuorta. Pullaohje löytyy täältä. Leivoin niitä silloin juhannukseksi 2009, joten on aika uusia tämäkin teko. Ovat tosiaan erinomaisia.  

Siskomakkarakastike perunasoseella
500 g siskonmakkaroita
n 30 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl vettä
ruususuolaa
paprikajauhetta, mustapippuria
1 dl kermaa
Kuumenna voita pannulla (puolet ohjeesta). pursota siskonmakkarat paloina pannulle kuumaan voihin ja ruskista kohtalaisella lämmöllä kypsiksi. Siirrä ruskistuneet makkarat sivuun. Huuhdo pannu. Lisää loppuvoi ja sekoita vehnäjauhot kuumaan voihin. Ruskista  kullanruskeiksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kypsyä noin 15 minuuttia. Mausta loppuvaiheessa. Lisää kerma.
Soseuta perunat soseeksi ja annostele lautasille. Ota mukaan lisukkeeksi suolakurkkua, etikkapunajuuria ja tuoretta kurkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.