torstai 6. tammikuuta 2011

Hedelmäinen naudan suikalepaisti ja pannacottaa

Suikalepaistin teosta on tosi pitkä aika. Nyt oli sille tilaus. Ostin ehjän sisäpaistin, suikaloin ja marinoin sen. Mureaa ja hyvää, ei mistään jäännöksistä suikaloitua. Kun olin ostanut mandariineja runsaanlaisesti, ovat muuten nyt hyviä, ajattelin valmistaa hedelmäisen marinadin.
Lisukkeeksi perunamuusia, se sopii suikalekastikkeille hyvin alustaksi. Raastoin lanttua, selleriomenasalaatti oli viime kerralla niin hyvää, että tein sitä uusiksi tänään. Pilkoin salaatiksi kaapissa olevan keräsalaatin lopun.
Jälkiruokana oli pannacottaa valinnaisesti kahdella tavalla mandariineilla ja mansikoilla.

Hedelmäinen suikalepaisti

500 g naudan sisäpaistia palana
1/2 dl mandariinista puristettua mehua
1/2 dl soijakastiketta
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl ohrakasta
sitruunan ja mandariinin kuorta raastettuna
Suikaloi liha poikkisyin ja laita astiaan. Pese mandariini ja sitruuna huolellisesti ja raasta niiden kuorta muutama teelusikallinen. Purista mandariinista mehu, tarvitset ehkä kaksi mandariinia. Sekoita mehuun soijakastike, kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, ohrakas ja hedelmäkuoriraasteet. Lisää seos lihasuikaleille sekoita ja laita päälle kelmu. Anna marinoitua jääkaapissa noin 2-3 tuntia.
-
rypsiölyä
1 sipuli silputtuna
1 iso porkkana
1 dl vettä
mustapippuria
Paista lihasuikaleet öljytilkassa pannulla pari minuuttia. Nosta lihat kasariin. Lisää öljyä pannulle ja kuullota siinä sipulisilppu. Kuori porkkana ja suikaloi se juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet pannulle ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää vesi ja ruskistetut lihasuikaleet. Kypsennä 5-8 minuuttia sekoittaen. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku.
Tarjoa perunamuusipedillä. Lisäksi lantturaastetta, omenasellerisalaattia ja keräsalaattia ja rucolaa.

Pannacotta mandariineilla tai mansikoilla
Kuumenna  4 dl rasvatonta maitoa kattilassa. Pilko mukaan 70 g valkosuklaata, anna sen sulaa ja seoksen kiehahtaa. Lisää sekoittaen mukaan 1 dl hyytelösokeria. Kiehauta 1/2 minuuttia.  Annostele seos annoskulhoihin ja  anna jähmettyä parisen tuntia.  Pilko pinnalle mandariineja.
Ja mansikoita.

1 kommentti:

  1. Todella hyvää tuo pannacotta-jälkiruoka, meillä ainakin vietiin käsistä. Ja oli kätevää kun pääruuasta jääneet mandariinit pystyi hyödyntämään jälkkäriin. Kiitos ihanista ohjeista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.