tiistai 4. tammikuuta 2011

Hirvenjauhelihapihvit

Otin eilen pakastimesta hirvenjauhelihan sulamaan jääkaappiin ja tänään valmistin siitä pihvit. Lihaliemipohjainen maissijauhoilla suurustettu kastike sopi mehustamaan ateriaa.
Riistaruuan jälkeen makea jälkiruoka on paikallaan. Sitruunarahka mansikoilla, marengilla ja digestiivillä syntyi nopeasti aterian päätteeksi.

Hirvenjauhelihapihvit

500 g hirvenlihaa jauhettuna
2 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria jauheena
1 tl katajanmarjoja murskattuna
ripaus kuivattua rosmariinia
1 kananmuna
1 dl ranskankermaa
3-4 rkl mannasuurimoita
voita paistamiseen tai öljyä
Sekoita jauhelihaan mausteet. Lisää mukaan kananmuna sekoittaen. Sekoita mannasuurimot ranskankermaan ja lisää seos jauhelihan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Muodosta taikinasta pihvit. Sulata voi keskilämmöllä kullanruskeaksi. Paista pihvit voissa molemmin puolin kypsiksi keskilämmöllä. Nosta vuokaan odottamaan.
Huuhtele siivilän kautta pannun paistoliemi kattilaan lisää joukkoon lihafondia. Suurusta maissijauhoilla, tarkista maku. Lisää lopuksi ranskankermaa, älä keitä enää.
Tarjosin lisukkeina lohkoperunoita, suolakurkkuja, puolukkaa ja rucolaa.

Mansikka-sitruunarahka

Ohenna sitruunarahka tilkalla kermaa sekoittaen, lisää hieman sokeria ja vatkaa tasaiseksi. Annostele kulhoihin. Murustele pohjalle digestiivikeksiä, seuraavaksi rahkaa, sen jälkeen mansikoita (pakaste)  ja rahkaa. Lopuksi murenna pinnalle makeita marenkeja ja muutama mansikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.