tiistai 22. helmikuuta 2011

Juureskeitto

Tänään piti vähän miettiä mitä tekisin illalliseksi. Kaappien raaka-aineissa ei ollut kovin paljon vaihtoehtoja, mutta en mennyt kauppaan. Päätin pinnistellä nyt niillä mitä oli jo olemassa.  Keitto on aina hyvä ratkaisu tällaisessa tilanteessa, niin nytkin. Keräsin pöydälle pala juuriselleriä, porkkanaa, suippopaprikaa, sipulia, perunaa ja pakasteesta otin avatun puolikaspussillisen maissia.  Kyllä näistä keiton saan ja niin sainkin.

Juureskeitto
 
1 iso peruna
2 luomuporkkanaa
pala luomujuuriselleriä
1 luomusuippopaprika
2 pientä sipulia
reilu nokare voita
6 dl kasvislientä Knorr fondista
1/2 ps pakastemaissia
kuivattua persiljaa
Kuori ja kuutioi juurekset. Huuhtele suippopaprika ja leikkaa se suikaleiksi. Silppua sipulit. Kuullota sipulit pähkinäisessä voissa pannulla, lisää mukaan paprikasuikaleet ja kuullota hetki. Lisää sen jälkeen juureskuutiot ja kuullota edelleen. Mittaa vesi kattilaan ja huuhdo sinne kuullotetut juurekset. Kun vesi kiehahtaa pudota mukaan kasvisfondipala. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä. Lisää pakastemaissi ja kuivattu persilja, anna kiehahtaa.. Tarkista maku. En lisännyt mukaan enää mitään, keitto oli juuri sopivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.