maanantai 7. helmikuuta 2011

Melonisalaattia ja lihapullia

Tampereella Työväenmuseo Werstas on avannut Rieväkylä ja Euroopan maku-näyttelyn 27.1.2011. Näyttely on avoinna 18.9.2011 saakka. Näyttelyn visuaalinen suunnittelija Kati Lehtinen pyysi minulta täältä Kotona-blogista kaksi ruokakuvaa näyttelyyn. Molemmat kuvat ovat toukokuun 2010 postauksistani. Kuvista tehdään näyttelyyn palapelit, joita kävijät voivat koota halutessaan.En ole vielä käynyt näyttelyssä. Aion mennä sinne kevään kuluessa. Menkää tekin.




Tässä yksi lihapullaohjeistani
1 kg naudan jauhelihaa, sekoitetaan kulhossa lusikalla
2 tl suolaa lisätään ja pyöräytetään jauhelihan sekaan
1 kananmuna vatkataan lasissa ja sekoitetaan jauhelihaan
4 kpl ruisnäkkäriä murustetaan
1 dl kermaa ja 1 dl vettä sekoitetaan ja ruismuruste lisätään turpoamaan nesteeseen ja sekoitetaan jauhelihaseoksen joukkoon
2 tl maustepippuria
2 tl paprikajauhetta
Jauhelihaseos sekoitetaan käsin tasaiseksi taikinaksi

Jauhelihataikinasta pyöritellään noin 25 kpl lihapullia, jotka paistetaan kypsiksi pienessä määrässä voita.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.