torstai 10. helmikuuta 2011

Tomaattikeitto

Kotimaiset tomaatit ovat nyt keskitalvella hieman kitkeriä. Koska tomaatteja olin ostanut ja ne vaikuttivat olevan lähellä ylikypsiä, päätin valmistaa niistä keiton. Se ei ollut huono valinta. Keitossa tomaatit olivat omiaan. Pitää myöntää, että parempi keitto tuoreista tomaateista tulee kuin purkkitomaateista.

Tomaattikeitto

6 täysin kypsää tomaattia
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
pala punaista suippochiliä
1/2 l kasvislientä fondipalasta Knorr
3 rkl tomaattipyrettä
2 tl basilikaa kuivattua, 1 tl sokeria
suolaa, ripaus mustapippuria
100 g Koskenlaskijaa (voimakas) kuutioina
Kiehauta tomaatit ja kalttaa kuori irti.  Paloittele tomaatit ja poista kova kanta. Silppua sipulit. Kuullota sipuleita rypsiöljyssä. Lisää tomaatit ja chili. Anna kiehua 10 minuuttia.  Lisää kasvisliemi ja kiehuta miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta ja mausta. Tarkista maku ja lisää noin puolet koskenlaskijasta, jotta keitto hieman sakeutuu ja maku pyöristyy. Lisää annoslautasille loput koskenlaskijakuutioista.
Vähän ennen kalttaamista tomaatit ehjänä tasolla ja höyrystinhupussa juuri kiehautettuna. Tuo huppu on hyvä
höyrystämisessä ja tässä tapauksessa myös kiehauttamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.