lauantai 16. huhtikuuta 2011

Broilerinuijat salaatilla Mansikoita kupissa

Kauppahallissa on raikas valikoima irtobroileria eri muodoissaan. Ostin broilerinuijia, jotka marinoin itse ja paistoin uunissa. Mies kävi kaupungilla ja tuli ison mansikkaropposen kanssa kotiin. Portugalilaiset mansikat  maksoivat 3 euroa litra ja olivat yllättävän hyviä. Mansikoita yhdistin salaattiin.
Mietin jälkiruokavaihtoehtoja mansikoista. Päädyin erittäin yksinkertaiseen tapaan, kun huomasin lehtitaikinan pakastimessa. Paistoin lehtitaikinasta kupit ja viipaloin uunista oton jälkeen kuppeihin mansikoita.

Marinoidut broilerinnuijat uunissa kypsyttäen
8 kpl marinoimattomia broilerinuijia
Marinointi
1 rkl rypsiöljyä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
1 tl rouhittua pippuria
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita nuijat muovipussiin ja kaada marinadi mukaan. Kierittele nuijia. Sulje pussi ja nosta jääkaappiin marinoitumaan 2-3 tunniksi. Kääntele pussia välillä.  Laita broilerinuijat uunivuokaan, kaada mukaan marinointiliemi. Kypsennä 200-asteessa noin 1/2 tuntia. Sivele paiston puolivälissä broilerin pinnat makealla soijalla.
Portobellosienet, kypsensin voissa pannulla puhdistettuja ja viipaloituja portobellosieniä lisukkeeksi, mausteena suola ja rouhittu valkopippuri.
Täysjyväohraa kypsensin lisukkeeksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Vihreää salaattia mansikoilla
Sekoitin salanovasalaattia, rapeaa friseesalaattia ja rucolaa. Kastike punaviinietikka, oliiviöljy sekoitettuna ja mausteeksi suolaa, sokeria ja pippurisekoitusta. Lisäksi kurkkuviipaleita, mansikkalohkoja ja paahdettuja siemeniä.

Mansikoita voitaikinakupeissa
Käänsin muffinivuoan ylösalaisin ja muotoilin  voitaikinaneliöt muottikuppien pinnalle. Paistoin 225-asteessa 10 minuuttia. Viipaloin mansikat kuppeihin, sirottelin pinnalle tomusokeria.
  Tarjottaessa vispasin päälle kermavaahdon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.