keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Munakoiso-kesäkurpitsapaistos

Kävin lähikaupassa ja tarkoituksena oli ostaa iltaruoka-aineksia. Lihapuoli oli aika vaatimaton, enkä löytänyt sieltä mitään. Oikeastaan se ei haitannut, vihannes-juuresosastolla oli hyvää ostettavaa. Kasvisruoka on parempi vaihtoehto nyt kuin liha. Munakoisot  ja kesäkurpitsat olivat tuoreita vaikka ovatkin matkanneet tänne kovin kaukaa. Kirsikkatomaatitkaan eivät olleet suomalaisia. Meillä syötiin tänään "ulkolaista " ruokaa.

Munakoiso-kesäkurpitsapaistos

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
pieni rasia kirsikkatomaatteja
1 iso keltasipuli
5 kpl valkosipulinkynsiä
suolaa ja rouhittua pippurisekoitusta
2 munaa
2 dl täysmaitoa
2 dl juustoraastetta
Huuhdo ja viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa ja lohko tomaatit. Leikkaa sipuli renkaiksi ja murskaa ja pilko valkosipulit.
Voitele uunivuoka. Asettele vuokaan ainekset kerroksittain, ripottele mausteet myös kerrosten väleihin.
Sekoita munat ja maito, lisää mukaan puolet juustoraasteesta. Kaada seos vuokaan . Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200-asteessa 45 minuuttia. Tarjoa salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.