sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Naudanpaistijauhelihapihvit, mozzarellasalaatti, halvamansikat

Vähärasvaisesta jauhetusta naudanpaistista valmistui tänään mehukkaat pihvit. Höyrytetty parsakaali sopi erittäin hyvin pihvien kanssa. Valmistin vielä mozzarellasalaattia. Sitä riittää myöhäisiltaan saakka, kun vaalituloksia jännitetään.
Kävin silakkamarkkinoilla. Aurinkoinen sää oli vetänyt ihmisiä markkinoille kiitettävästi. Ostin savustettua kilohailia öljyssä ja tomaatissa, valmistusmaa Latvia.  Kreikkalainen mies myi kojussaan kreikkalaista halvaa. En voinut kulkea ohi ostamatta. Sesamsiementahinista valmistettu halva sopisi mansikoiden kanssa. Ja olikin oikein hyvää, sitä syötiin jälkiruokana..

Jauhelihapihvi, höyrytettyä parsaa
Pihvit, naudanjauhelihaa, suolaa, rouhittua pippurisekoitusta (musta- ja maustepippuri)  ja paprikajauhetta.
Paistettu rypsiöljyssä muutama minuutti per puoli.
Parsa, höyrytetty mikrossa 4 minuuttia.
Mozzarellasalaatti
Salaattina salanovaa, rapeaa friseetä, kurkkuviipaleita, kastike vineigrette. Päällä lohkottua tomaattia, mozzarellaa ja kuivattuja taateleita.
Mansikkalohkoja ja halvaa
Halva, tahini murskatuista sesaminsiemenistä,  glukoosi, fruktoosisiirappi, kasvisöljy, vaniliini.
Mansikkaa lohkoina.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.