torstai 14. huhtikuuta 2011

Porsaankyljykset omenakaalipedillä

Tänään ostin hyvät porsaankyljykset.  Valmistin kyljyksille omenakaalipedin, jonka päällä kyljykset paistamisen jälkeen hautuivat mehevän kypsiksi. Kaali ja omena sopivat possunlihan kanssa hyvin. Keitin vielä muutaman puikulaperunan kuorineen. Ateriasta tuli maukas kokonaisuus.
Ostin kauppareissulla hetken mielijohteesta juustoleipäpalan. Se olikin yllättävän hyvää, parasta juustoleipää mitä olen maistanut. Tarkistin pakkauksesta mitä tuli ostettua.  Erätuli juustoleivän on valmistanut  Vaalan Juustola Oy. Mukana oli myös pikkurasia lakkahilloa, se sopi oikein hyvin. Kiitos hyvästä juustosta, eikä tämä jää viimeiseksi. Varmistan jatkossakin kenen leipää ostan.

Porsaankyljykset omenakaalipedillä

3 kpl porsaankyljyksiä
1/2 rkl rypsiöljyä
suolaa,  rouhittua pippurisekoitusta
1 kpl sipuli
1 kpl iso omena
1 kpl purjo valkoinen osa
1/4 isosta valkokaalista
rypsiöljyä
2 dl vettä
2 rkl soijaa
2 rkl hunajasinappia
1 rkl hunajaa
1/2 rkl omenaviinietikkaa
mustapippuria
6 kpl Lapin puikulaperunaa
Ota kyljykset huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa  reunanahka poikki muutamasta kohdasta, että kyljykset eivät käpristy.  Mausta kyljykset ja paista kyljykset rypsiöljytilkassa kauniin ruskeiksi
molemmin puolin.
Leikkaa sipuli suikaleiksi ja kuullota rypsiöljyssä paistokasarissa noin 3 minuuttia. Suikaloi kaali, kuori ja suikaloi omena. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa vinopaloiksi. Lisää kasvikset sipulien joukkoon ja kuullota hetki. Lisää vesi, soija, sinappi, hunaja ja mausteet. Sekoita. Nosta kasariin kaalipedille kyljykset, huuhdo mukaan paistoliemi. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. 
Pese perunat hyvin ja keitä kypsiksi.
Juustoleipä lakkahillolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.