torstai 19. toukokuuta 2011

Kaali-kasviskeitto Persikkatrifle

Pitäisikö hakea lähikaupasta jotain, ajattelin. Tuntui, että  kaapeissa ei ole oikein mitään pääraaka-ainetta ruuanlaittoon. Aloin sitten keräillä tavaraa työpöydälle. Kaalikeittohan niistä syntyi. Hyvää olikin, olen aikaisemminkin postannut kaalikeiton. Muistelin, että tämä on kumminkin vähän erilainen.
Innostuin vielä rakentamaan persikoista, niitä oli vielä viisi jäljellä, jälkiruuan. Se päätti keittoaterian sopivasti.

Kaali-kasviskeitto 
5 pienehköä perunaa
1 porkkana
8 dl kasvislientä  (vettä+fondipala)
1 sipuli
n 1/4 varhaiskaalesta
40 g voita
suolaa, meiramia, mustapippuria
Kuori ja lohko perunat pienehköiksi kuutioiksi. Kuori porkkana ja viipaloi lanteiksi. Laita juurekset kiehumaan kasvisliemeen. Suikaloi kaalii ja silppua sipuli. Sulata voi pannulla ja kuullota siinä sipulisilppua muutama minuutti. Lisää mukaan kaali ja jatka kuullottamista. Lisää sipuli/kaali keittoon ja kypsennä keitto. Mausta ja tarkista maku.

Persikkatrifle
 
Kuori persikat ja lohko ne kulhoon. Lisää vaniljasokeria ja intiaanisokeria ja soseuta haarukalla karkeahkoksi soseeksi.. 
Annostele annosmaljoihin rusinamuromysliä. Lisää päälle persikkasosetta.
Sekoita keskenään luomujogurttia, tilkka kermaa ja vaniljasokeria. Nostele jogurttiseos persikkasoseen päälle. Ripottele pinnalle muromysliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.