keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Lohirullat vuohenjuustolla Mansikkakeitto

Kalatiskistä valitsin merilohta. Valmistin niistä rullia täytteenä vuohenjuusto. Tätä yhdistelmää en ole aikaisemmin tehnyt, joten lopputulos oli yllätys. Vuohenjuusto sopi mainiosti lohen mukaan.
Pakasteessa on vielä muutama pussi mansikoita, mutta tämän päivän jälkeen yksi pussi vähemmän. Siitä on aikaa kun olen mansikkakeittoa tehnyt. Se maistui niin hyvältä, että keitänpä vähitellen lopuistakin keittoa eri tavalla yhdistellen.

Lohirullat vuohenjuustolla
600 g merilohta fileenä
suolaa, pippurisekoitusta myllystä
n 100 g vuohenjuustoa
1 1/2 dl vettä + kasvisfondia
3/4 sitruunan mehu
kuivattua tilliä
Poista fileestä nahka tai pyydä kalakauppiasta poistamaan se. Leikkaa nahaton filee n 5 sentin suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella (mauste/musta)  Levitä filesuikaleille ohuita vuohenjuustoviipaleita. Kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla. Lado rullat uunivuokaan .  Sekoita kasvisliemi ja sitruunamehu sekä kuivattu tilli. Kaada neste vuokaan.  Kypsennä 175-asteessa noin 25 minuuttia. Poista tikut ennen tarjollepanoa.  Korista rullat punabasilikalla.
Päätin valmistaa perunamuusia, mutta oikaisin ja tein karkeaa perunasosetta. Valelin soseelle vuokanestettä.
Lisänä oli myös perinteistä vihreää salaattia.

Mansikkakeitto
Keitä liemi, vettä ja fariinisokeria. Käytin fariinisokeria, koska kaapista löytyi kovettunutta fariinisokeria pussinpohjallinen. Muukin sokeri käy, mutta fariinisokeri vielä paremmin. Se on maultaan pehmeän paahteista.
Lisää kiehuvaan liemeen jäiset mansikat ja anna niiden sulaa. Sen jälkeen suurusta maissijauhoilla.
Vatkasin keiton päälle kermalla notkistettua  luomujogurttia mausteena vaniljasokeria.

1 kommentti:

  1. Voi, minun lempparia tykkään kalasta ihan mahdottomasti..ja vielä tuo mansikkakeitto, nam..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.