maanantai 30. toukokuuta 2011

Mansikkakakku

Tämä mansikka-täytekakku on suussa sulavan hyvää. Aloitin kakun valmistamisen torstaina, perjantaina kostutin, kokosin ja täytin. Lauantaina oli kakun päällystäminen ja yksinkertainen koristelu. Lauantaina iltapäivällä se oli tarjolla kahvipöydässä. Pohja on voisulan ansiosta mehukas, mascarponejuusto sopii kerrosten väliin erinomaisesti kermavaahdolla "terästettynä".

Mansikkakakku
 
Pohja
5 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 a/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta
125 g voita sulatettuna
3/4 dl omenamehua kostutukseen
Täyte
2 dl mansikkahilloa
1 l mansikoita
2 dl vispikermaa
1 rs mascarponejuustoa
ripaus sokeria
Päälle ja reunoille
3 dl vispikermaa
100 g valkosuklaalastuja
mansikoita
Sulata voi ja jäähdytä. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon ja sekoita varovasti. Lisää jäähtynyt voisula taikinaan. Voitele ja korppujauhota vuoka (26 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteessa 35-40 minuuttia. Jäähdytä. Paistoin pohjan täyttämistä edeltävänä iltana.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta jokainen pohja omenamehulla.  Viipaloi mansikat ohuiksi.  Vaahdota  kerma, ripsauta mukaan hieman sokeria. ja sekoita mascarpone ja kermavaahto keskenään.
Levitä alimmalle kakkupohjalle ensin mansikkahilloa, mansikkaviipaleet ja kerma-mascarponevaahto. Täytä toinen väli samoin. Levitä aivan päällimäiseksi kolmannen levyn päälle ohut kerros mansikkahilloa.  Anna kakun vetäytyä kakkukuvun alla kylmässä seuraavaan päivään.
Aloita kakun koristelu vispaamalla kermavaahto,  levitä vaahto kakulle ja reunoille. Käytin perinteistä tapaa eli lastaa vaahdon levittämisessä. Vuole valkosuklaalevy lastuiksi. Levitä  (delegoin koristelun M:lle) kakun päälle mansikkaviipaleita.ja koristele reunat valkosuklaalastuilla.
Kakun voi luonnollisesti koristaa omalla suunnittelulla ja ihan millä raaka-aineilla kukin haluaa. Myös hillon ja mansikat voi korvata tilanteen ja oman mieltymyksen mukaan.

5 kommenttia:

  1. Maketsu,
    Tätä suosittelen. Se sai niin hyvät arvosanat syöjiltä.

    VastaaPoista
  2. Mansikoita, mascarponea ja valkosuklaata - oijoi, mitä ihanaa kesäherkkua! Saisipa tuosta palasen (tai pari) maisteltavaksi!

    VastaaPoista
  3. Canelia,
    Hyvää oli. Mietinkin mihin seuraavaksi mascarponea yhdistän. Eiköhän sille löydy hyvä kohde viikonloppuna.

    VastaaPoista
  4. Jään siis mielenkiinnolla odottamaan viikonlopun päivityksiä. : ) Oma mascarponesuosikkini on vanha kunnon Baileys-kakku, se on aina vain yhtä hyvää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.