lauantai 21. toukokuuta 2011

Pasticcio

Italialainen ruoka oli tänään vuorossa. Mietin jauhelihasta jotain, jonka voisin kypsentää uunissa. En ihan makaronilaatikkoa  halunnut, joten kaivelin keittokirjaani. Sieltä löytyikin juuri sopiva ruoka. Tomaattiviikon  päätteeksi nautittiin purkkitomaatteja  pasticciossa ja tuoreita salaatissa.
Maisteltiin jälkiruokana uutta Aino-jäätelöä. Kyllä se oli parempaa kuin entinen. Lisäaineiden määrä oli vähentynyt vai oliko niitä piilotettu uudenlaisten tekstien taakse.  Jäätelö oli valkosuklaakermajäätelöä, metsämansikkakastiketta ja mantelikrokanttia. En nyt ole aivan varma maistuivatko siinä nuo kaikki kerrotut raaka-aineet.

Pasticcio
250 g fusillipastaa
4 rkl kuohukermaa
suolaa ja pippuria
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta ja lisää kuohukerma ja pippuria.
Kastike2 rkl oliiviöljyä (osa voiteluun)
1 viipaloitu sipuli
1 iso valkosipulin kynsi silputtuna
chilijauhetta, mustapippuria
400 g naudan  paistijauhelihaa
1 tl suolaa
400 g (1prk) säilöttyjä tomaatteja
1 dl valkoviiniä
2 rkl tuoretta hienonettua persiljaa
Kuumenna öljy keskilämmöllä. Lisää sipuliviipaleet ja kuullota 3 minuuttia. Lisää valkosipuli ja chili sekä mustapippuri ja kuullota 1 minuutti.  Lisää liha ja ruskista, mausta suolalla. Lisää soseutetut tomaatit ja viini. Sekoita hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä n 20 minuuttia. Seos sakeutuu sopivasti. Lisää persilja.
Kuorrutus
3 dl luomu maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa
hyppysellinen muskottipähkinää
1 1/2 dl juustoraastetta
Sekoita vatkaten jogurtti, munat ja muskottipähkinä.
Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lado pohjalle puolet pastasta, päälle puolet jauhelihaseoksesta. Toista sama. Levitä kuorrute viimeisen kerroksen päälle. Lisää pinnalle juustoraaste. Kypsennä 180-asteessa 25 minuuttia.
Tarjoa salaatin kera, jossa on rapeaa pehmeää friseesalaattia, suikaloitua kurkkua, pihvitomaattiviipaleita. Kastikkeena oliiviöljy, joka on terästetty limonella sitruunaviinillä (suhteet 2/3:1/3) ripaus sokeria ja mustapippuria. Päällä paahdettuja pinjansiemeniä.

4 kommenttia:

  1. Ihan uusi juttu minulle tämä Pasticcio mutta hyvältä se näyttää! Tarvii varmaan koittaa se uusi Ainokin, kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Mausteinen Manteli,
    Tuossa pasticciossa oli hyvää tuo jogurtti-kananmunakuorrute. Sitä en ole aikaisemmin toteuttanut, sopii sovellettavaksi muissakin laatikoissa ja paistoksissa.

    VastaaPoista
  3. Maistoin tuota samaa jäätelöä. Tai voiko sanoa vain maistaneensa, kun söin sen yksin kahdessa päivässä loppuun...Mutta hyvä ja aito maku siinä oli. Ehkä aika mieto, mutta hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista
  4. Katriina,
    Minäkin kysyin, kun mies toi annoksen kulhossa käteeni sohvalle, että jäihän sitä huomiselle.
    Ei jäänyt, niin vain kaksi annosta.
    Voishan sitä tyytyä vähempäänkin kerralla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.