tiistai 17. toukokuuta 2011

Savuporokeitto

Koskenlaskija-juustot ovat hyviä keitoissa. Kun mietin, mitä nyt ruuaksi ja avasin jääkaapin oven, pelastaja oli jääkaapin hyllyllä.  Savuporo-koskenlaskija sai olla keiton pääroolissa.

Kävimme lounaalla tänään Turun Paninissa, jossa on kieltämättä parhaat pizzat. Valitsin kolmella täytteellä kinkkua, artisokkaa ja mozzarellaa. Hyvää oli ja ravintolan ilmapiiri modernin kotoisa ja rento. En muista olenko suositellut teille tätä paikka. Mutta nyt teen sen . Kun tulette Turkuun, ette pety ruuan suhteen Paninissa. Jos kaipaatte gourmee-ruokaa, on samalla yhtiöllä Aurajoen rannassa Kauppiaskadun päässä Smör-niminen ravintola.



Savuporokeitto 

8 dl vasikanlihalientä = vesi+ vasikan fondia

2 pientä sipulia

rypsiöljyä

1 pkt savuporokoskenlaskijaa

mustapippuria
3 rkl maissijauhoja + tilkkavettä

tilkka kermaa (ei pakollista)

Keitä vasikanlihaliemi fondista. Kuullota sipulisilppu rypsiöljyssä läpikuultavaksi. Lisää sipulisilppu lihaliemeen ja paloittele sekaan savuporojuusto. Anna sulaa sileäksi kiehauttamalla. Mausta mustapippurilla. Sekoita maissijauhot vesitilkkaan ja sekoita keittoon. Anna kiehua muutama minuutti koko ajan sekoittaen . Pyöristä maku kermatilkalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.