tiistai 14. kesäkuuta 2011

Haudutettu broilerin rintaleike

Olin tänään Stockmanilla ja laskeuduin rullaportaita alas Herkkukauppaan.  Herkusta saa irtotiskistä hyvää broileria. Ostin rintaleikettä, koska aikomukseni oli hauduttaa siitä herkullinen pataruoka.  Mehevää ja herkullista tulikin. Maustoin ennen ruskistamista mieleni mukaan, chiliä, caram masalaa, currya, kanelia, mustapippuria.
Kannattaa kokeilla.

Broilerin rintaleikkeet hauduttaen
3 kpl maustamattomia rintaleikkeitä
chiliä, caram masalaa, mustapippuria, currya, kanelia, suolaa
Leikkaa leikkeet 3-4 osaan. Mausta.  Kuumenna pannulla nokare voita ja rypsiöljyä. Ruskista leikepalat nopeasti molemmin puolin.
Nosta leikepalat uunivuokaan. Kaada mukaan n 4 dl kanalientä ja pannun huuhdeliemi. Kypsennä ensin  200-asteessa kymmenisen minuuttia, alenna lämpö 150-asteeseen ja anna kypsyä, kunnes liha on hajoavaa. Nosta vuoka uunista ja leikkaa liha pienehköiksi paloiksi ja poista samalla esiin tulleet pienet luut. Nosta lihapalat takaisin vuokaan ja suurusta liemi maissijauholla.  Anna vuoan kypsyä uunissa vielä viitisen minuuttia.
Tarjosin broilerin lisukkeeksi keitettyä riisiä ja salaattia. Salaatissa oli mukana  erilaisia yrttejä, ananassalviaa, basilikaa, mangoldia ja rucolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.