sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Kesäkurpitsa-porkkanapasta

Tänään oli vuorossa spagettia eli pastaruokaa. Suikaloin kesäkurpitsan ja porkkanat soiroiksi spagetin  muotoon. Tosin paksuus oli eri luokkaa ja veitsellä suikaloiden jälki käsin tehdyn näköistä. Hyvää kuitenkin.

Kesäkurpitsa-porkkanapasta
 
noin 150 g täysjyväspagettia
1 kesäkurpitsa suikaleina
4 pienehköä varhaisporkkanaa suikaleina
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
parmesaaniraastetta
basilikaa
Pese ja suikaloi kasvikset. Silppua sipulit ja kuullota niitä rypsiöljytilkassa muutama minuutti. Lisää mukaan porkkanasuikaleet, mausta ja kuullota, kunnes suikaleet ovat al dente. Siirrä ne pannulta laakeaan kasariin. Lisää pannulle rypsiöljyä ja kuullota kesäkurpitsa suikaleet, mausta ja siirrä kasariin. Keitä kuullotuksien aikana spagetti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jätä tilkka keitinvettä ja lisää se kasviksille kasariin sekoita kevyesti. Lisää kasariin valutettu pasta ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.
Nostele  pasta annoslautasille, lisää vielä parmesaania ja basilikanlehtiä.

Ohukaiset mansikoilla
Juhannukseen sopivat ohukaiset, paistoin niitä aamupäivällä. Normaali taikina erosi hieman tavanomaisesta. Lisäsin vaniljasokeria ja puristin mukaan limemehua. Mansikoille myös limemehua ja vain ripaus sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.