keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kiinankaali-nuudeliwokki

Tänään valmistin wokkiruokaa. Tosin tämä ei ole aivan oikeaoppista wokkausta, vaan suomalaisittain wokattua. Käytin kasaria enkä wokkipannua, mutta raaka-aineet veivät ajatukset Kaukoitään.  Lopputulos ratkaisee ja se oli kevyt ja maistuva. Oikein hyvin sopivaa hellepäivälle.

Kiinankaali-nuudeliwokki
125 g maissinuudeleita
500 g kiinankaalta
2 sipulia
1 valkosipulikynsi
rypsiöljyä
suolaa, mauste/valkopippuria, meiramia
4 rkl makeaa soijaa
100 g kaskinaurisraastetta
puristettua sitruunamehua
päälle yrttejä esim rucolaa, persiljaa, basilikaa
Keitä nuudelit  pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhdo nopeasti kylmällä vedellä.
Silppua sipulit, murskaa valkosipuli ja suikaloi huuhdeltu kiinankaali. Kuullota sipuleita rypsiöljyssä muutama minuutti, lisää suikaloitu kiinankaali.  Jatka kuullottamista ja lisää mausteet ja soija.  Sekoita joukkoon kaskinaurisraaste ja  nuudelit. Kuullota muutama minuutti. Purista mukaan sitruunamehu. Annostele ja lisää pinnalle tuoreita yrttejä.

Raparperikaurapaistos
Muutama raparperivarsi oli jääkaapissa ja pyöräytin niistä jälkiruokaa. Omenapaistoksen tapaan 3 dl kaurasuurimoita, 100 g voita, 1 dl fariinisokeria, ripaus suolaa ja kanelia. Voi sulatetaan, sokeri ja mausteet  sekoitetaan joukkoon ja lisätään kaurasuurimot. Raparperit huuhdellaan ja pilkotaan voidellun vuuan pohjalle. Päälle levitetään kauraseos ja vuoka kypsennetään 200-asteessa 20 minuuttia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.