keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

Kuten eilen ounastelin, tänään keitin tomaattikeittoa. Lauantaina kävin torilla ja ostin isoja suomalaisia pihvitomaatteja 1,20 euroa/kilo. Niitä oli vielä kilon verran jäljellä ja sopivat hyvin keiton raaka-aineeksi. Otin mukaan Torino runsaskuituista täysjyväohraa ja se teki keitosta täyteläisen.
Lohifilee odottaa jääkaapissa  huomista päivää samoin raparperit.

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

1 dl täysjyväohraa
2 dl vettä
ripaus suolaa
Keitä ohra kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan kannen alla 8 minuuttia.
Keitto
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
kourallinen basilikaa tuoretta
1 kg tomaatteja
tuoretta timjamia ja rosmariinia
1 rkl sokeria
3 dl vettä
1/2 dl punaviinietikkaa
1/2 dl puristettua sitruunamehua
tarvittaessa suolaa
Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki oliiviöljyssä kattilassa. Pese ja kuutioi tomaatit, poista niistä kovat kannat. Jos haluat voit kaltata kuoret, en sitä tehnyt eikä se haitannut lopputulosta. Lisää tomaattikuutiot sipulisilpun joukkoon, Huuhtele ja pilko basilika, riivi timjamioksat ja rosmariini. Lisää yrtit tomaateille. Lisää mukaan sokeri, vesi, sitruunamehu ja punaviinietikka. Keitä kypsäksi ja soseuta. Tarkista maku. Lisää keittoon ohrasuurimot ja anna kiehahtaa. Keiton seurana tarjosin Leipomo Salosen myslileipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.