tiistai 28. kesäkuuta 2011

Vastapoimittuja perunoita ja parsaa

Sain aamulla mieluisaa sähköpostia.  Tomi Kouvola oli nostanut aamuvarhaisella Merimaskun pellostaan uusia perunoita. Voisimme noutaa meille varatun perunapussin keskustan liikkeestä.  Tuoreeseen perunanvarteen kiedotut perunat olivat herkullisen näköisiä. Merenrantapellolla on kasvanut hyvää perunaa, sen saimme kokea omakohtaisesti.
Keitin perunat suolalla maustetussa vedessä. Niiden seuraksi kypsytin vihreää parsaa. Molemmille sopi  voikastike enemmän kuin hyvin.

Uudet perunat ja parsaa
Pese perunat hyvin, Lohko ja keitä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 12-15 minuuttia.
Huuhtele parsat. Leikkaa päästä kova pala pois. Kuori alaosat  Keitä parsat suolalla ja sitruunalla maustetussa vedessä  3 minuuttia. Nosta jäähtymään. Paista ne vähän ennen tarjoilua rypsiöljyssä minuutin per puoli.

Kastike
30 g voita,  3 rkl vettä, puristetun puolen sitruunan mehu, 5 salvian lehteä pilkottuna.
Pilko voi kuutioiksi. Kiehauta vesi ja lisää voi vähitellen koko ajan sekoittaen. Mausta sitruunamehulla ja lisää silputtu salvia. Lisää kastike annoslautasille parsalle ja perunoille. 
Perunat ja sen varret vähän ennen käsittelyä ja lopullista päämääräänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.