torstai 7. heinäkuuta 2011

Jäävuorisalaatti ranskankermakastikkeella

Suomalaiset jäävuorisalaatit ovat jo kaupan vihanneshyllyllä. Jäävuorisalaatti eli amerikansalaatti  on tähän aikaan rapeaa ja raikasta.  Tätä salaattia voi käyttää myös keitoissa, mutta nyt tein siitä kevyen ateriasalaatin.


Jäävuorisalaatti ranskankermakastikkeella
1 jäävuorisalaatin kerä
kirsikkatomaatteja ja tuoretta kurkkua
persiljaa, mangoldia
Kastike
1 dl ranskankermaa
2 rkl maitoa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
 !/2 sitruunan puristettu mehu
mustapippuria, suolaa, sokeria
Halkaise salaatinkerä ja huuhdo salaatti. Suikaloi ja pilko salaatti. Sekoita kastike tasaiseksi seokseksi. Raasta seokseen valkosipulikynsi. Mausta kastike ja sekoita kaalisilpun joukkoon. Nostele salaatti tarjoiluvadille keoksi ja  lisää salaatille puolitetut kirsikkatomaatit ja kurkkuviipaleet. Lisää lopuksi persiljasilppua ja mangoldin lehtiä.

Tässä syötiin salaatti jauhelihapihvin kera.  Sopii myös paahtoleivän tai vastapaistettujen sämpylöiden kanssa. Tai vain sellaisenaan kasvisateriana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.