maanantai 18. heinäkuuta 2011

Kuhaa luomusiitakkeilla

Tänään oli tuulinen päivä. Siis ulkona tuuli piiskasi kovalla voimalla, aurinko lämmitti kuitenkin mukavasti.  Pistäydyin tavalliselta kauppareitiltäni  muualle ja petyin taas tuossa  kaupassa. Lihaosiossa suurin osa hyllytavarasta oli marinoitua. Olin ajatellut maksapihvejä tälle päivälle. Kävelin liha- ja  kalatiskille. Liha-anti oli vähäinen eikä maksaa ollut kuin valmiissa jauhemaksapihveissä. Katsastin kalapuolelle ja ostin suomalaista kuhafilettä. Ostoskoriin kertyi vain neljä ostosta kuhaa, luomuoliiviöljyä, rasvatonta maitoa ja luomusiitakkeita.

Paistetut kuhafilee ja siitakesienet
Ranskankermavuohenjuustokastike
Höyrytetyt perunat ja porkkanat
Kirsikkatomaatit

Ripottele kuhafileille suolaa, valkopippuria ja tillisilppua. Paista muutama minuutti voissa.
Puhdista siitakkeet sudilla. Paista voissa, mausta suolalla.
Sekoita kastikkeeksi ranskankermaa, murustele joukkoon vuohenjuustoa.
Pese ja harjaa perunat ja porkkanat. Pilko me tasakokoisiksi. Siirrä höyrystinastiaan. Ripottele vain suolaa ja lisää tilkka vettä. Höyrytä mikrossa tai uunissa.
Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit kulhoon. Ripottele mukaan hieman sokeria ja riivi mukaan tuoretta timjamia. Kun kaikki on valmista, on aika asettua syömään.


Pitää vielä mainita, että tämäntyyppinen ruuanlaitto edellyttää raaka-aineiden ja mausteiden  annosmääriä tapauskohtaisesti. En itse mittaile määriä, koska jokapäiväinen ruuanlaitto on tuonut vuosien saatossa   tarpeellisen hahmotuksen määrien suhteen. Eli toisin sanoen rutiinin. Luulisin, että suurin osa teistä lukijoista tekee samoin.  Ruuanlaitossa on luovuus paikallaan.

5 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen satsi! Katselin muutenkin monen päivän postaukset vesi kielellä: paljon meheviä juureksia ja kasviksia, tämän kauden parhaita.

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    Kasvikset ovat juuri nyt niin maukkaita, että niitä on ilo tarjota.

    VastaaPoista
  3. No on tosiaan herkullinen annos, värikäskin kun mikä :) vuohenjuusto on kiva idea tuossa kastikkeessa.

    VastaaPoista
  4. Ai ai, taas makunystyrät on koituksella, niin on herkullista ruokaa.

    VastaaPoista
  5. Mausteinen Manteli,
    Vuohenjuusto soppi hyvin miedolle kalalle.

    Tupu,
    Oli tosiaan herkullinen annos.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.