lauantai 9. heinäkuuta 2011

Lämmin juuressalaatti

Kotiin on tultu. Ensimmäiseksi on kurkistettava jääkaappiin. Onneksi ei ole tarvetta lähteä ruokaostoksille. Jääkaapin  kasvisosastolla on raaka-aineita aterian verran. Kermaakin on ja se sopii tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Päätin tehdä lämpimän juuressalaatin uunissa. 

Lämmin juuressalaatti 2-3 annosta
 noin 200 g varhaisperunoita
3 kpl varhaisporkkanaa
2 kpl kesäsipulia
1 punainen paprika
1 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
tuoretta rosmariinia
juustoraastetta
Pese perunat ja porkkanat juuresharjalla hyvin. Viipaloi ne vuokaan. Pese paprika, poista siemenet ja pilko se
pieniksi. Viipaloi kesäsipulit.  Sekoita ainekset uunivuokaan. Ripottele sekaan ruususuolaa. Sekoita kermaan mustapippuri ja kaada kerma juuresten päälle. Nesteen ei tarvitse peittää juureksia.  Lopuksi pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteessa noin 20-30 minuuttia eli kunnes juurekset ovat al dente-kypsiä.
Leikkasin annoslautasille yrttiruukuista pikkubasilikaa ja rucolaa, lisäksi tomaatti- ja kurkkuviipaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.