lauantai 30. heinäkuuta 2011

Maksapihvit ja punasipuli-omenalisäke

Sain kimmokkeen maksapihveihin Lemon Gay-blogista. Piti toteuttaa koko menuu, mutta sitten iski väsymys ja oikaisin. Kukkakaalia ei ollut eikä puolukkaa, eikä kanttarelleja alkuruokaan.  Kierittelin maksapihvit ruisjauhoissa, sitä en ole ennen tehnytkään. Kuvakulma ei anna oikeutta meheville pihveille, tosin maksapihvit eivät vaaleita ole. Punasipulin ja omenan terästin  tai makeutin tummalla siirapilla.
Jälkiruoka syötiin juuri äsken, briejuustoa ja persikoita. 


Maksapihvit
Vihreäsalaatti
Punasipuli-omenalisäke
Höyrytetyt viipaleperunat
Briejuusto ja persikat

Punasipuli-omenalisäke
1 isopunasipuli renkaina, 2 omenaa lohkoina, voita ja tummaa siirappia. Kuullota sipulit voissa. Lisää mukaan omenalohkot ja jatka kuullottamista noin 3 minuuttia. Makeuta siirapilla.
Vihreä salaatti
Pehmeää lehtisalaattia, rucolaa, kukkakaalilehtiä. Huuhtele, revi ja pilko. Kurkkua kuutioina. Sekoita kastikkeeksi extra meitsytoliiviöljyä, tummaa balsamicoa, suolaa ja ripaus sokeria. Sekoita kaikki ainekset kastikkeineen.
Höyrytetyt viipaleperunat
Kuori ja viipaloi perunat. Laita höyrystinastiaan, pirskottele pinnalle rypsiöljyä ja ripottele suolaa, mustapippuria ja paprikaa. Sekoita ja höyrytä mikrossa 7 minuuttia.
Maksapihvit
Pyyhi maksa, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä tarvittaessa. Poista kalvot ja leikkaa sentin paksuisiksi pihveiksi. Sekoita ruisjauhoihin suola, mustapippuri ja paprikajauhe. Kierittele maksapihvit jauhoissa. Paista keskilämmöllä voissa noin  2-3 minuuttia per puoli.

2 kommenttia:

  1. Namsuli, näyttää hyvälle!

    VastaaPoista
  2. Maketsu,
    Vaan ei niin hyvälle kuin sinun ihana illallisesi. Maksapihvit ovat niin tummia kuvassa, Olisi pitänyt leikat ne.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.