keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Meetwursti-perunasalaatti

Kylmä ja raikas ateriasalaatti  valmistui tänään. Tälle salaatille sopi tuhdimpi kastike ja tarjosin sen erikseen. Kastikepohjana oli ranskankerma ja luomujogurtti, puolet ja puolet kumpaakin, joten rasvaa oli vain sopivasti.
Vaihteeksi oli mukava koota salaatti kerroksittain.  Meetwursti oli Snellmannin ja siinä ei ole natriumglutamaattia.

Meetvursti-perunasalaatti

6 keskikokoista perunaa keitettynä ja kuutioituna
2 pienehköä porkkanaa keitettynä ja  lantteina
1 pieni punasipuli
130 g  (1pkt) meetwurstia
1 maustekurkku
pala tuoretta kurkkua
pehmeän rapeaa friseesalaattia
1 tomaatti viipaleina
Kastike
3/4 dl ranskankermaa
3/4 dl luomujogurttia (maustamaton)
ripaus ruususuolaa ja sokeria
rouhaisu mustapippuria
2-3 tl paprikajauhetta
Kuori ja kuutioi perunat, pese porkkanat ja leikkaa lanteiksi. Keitä juurekset kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
Hienonna punasipuli. Kuutioi maustekurkku.  Pese kurkku, halkaise ja poista siemenet. Kuutioi kurkku.
Suikaloi meetwursti.  Huuhtele salaatti ja revi sopiviksi paloiksi.
Kokoa salaatti kerroksittain, perunaa, porkkanaa, sipulia, meetwurstia, herkkukurkkua, salaattia, kurkkua. Toista sama.
Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi. Tarjoa kastike erikseen.
Lisää salaatin pinnalle tomaattiviipaleet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.