tiistai 26. heinäkuuta 2011

Mustikkamuffinit

Tämä klassinen muffini on täydellinen alku päivälle. Seuraksi sopii kupillinen kahvia tai vahvaa teetä.
Näin aloittavat The Hummingbird Bakeryn leipurit  Leivonnaisia herkkusuille-kirjassaan  mustikkamuffinien reseptinsä.
Innostuin leipomaan näitä muffineja heti kirjan saatuani. Minulla ei ollut tarpeellisia paperivuokia, mutta rohkenin kypsentää muffinit ilman niitä silikonivuoassa. Hyvin sekin onnistui. Tein puolikkaan annoksen ja  muffineja tuli 10 kpl, siis hieman pienempiä kuin koko ohjeen mukaan tehty 12 kpl. Hyviä olivat. Niin ja meillä katetaan muffinit illalla kahvipöytään eikä aamulla.

Mustikkamuffinit 12 kpl

360g /51/2 dl vehnäjauhoja
370g/4,4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
3 3/4 dl piimää
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria tai 1/2 tl vanilja-aromia
70 g suolatonta voita sulatettuna
250 g/3 1/2 dl mustikoita
Mittaa jauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja sooda monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa hiljaisella nopeudella sekaisin.
Sekoita kannussa keskenään piimä, muna ja vaniljasokeri (-aromi). Kaada seos hitaasti jauhojen joukkoon ja vatkaa ainekset sekaisin.
Kaada mukaan voisula ja vatkaa, kunnes se on juuri ja juuri sekoittunut muihin aineksiin. Käännä sitten koneen teho suuremmalle ja vatkaa taikina tasaiseksi ja sileäksi.
Sekoita lopuksi puukauhalla varovasti joukkoon mustikat, niin että ne leviävät tasaisesti taikinaan.
Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista muffineja 170-asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja tuntuvat koetettaessa kimmoisilta. Muffinin keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa. Anna muffinien jäähtyä hetki muffinipellillä ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Mustikoita, vadelmia ja lättyjä
Tänään ostin laatikollisen mustikoita ja ropposellisen vadelmia. Paistoin lättyjä ja soseutin niille mustikoita ja vadelmia. Hieman sokeria mausteeksi. Nyt mustikat on pussitettu pakkaseen ja vadelmat on syöty.

1 kommentti:

  1. Oi, ihana muffinssiohje! Olen jo pidempään haaveillut tuosta kirjasta. Mitä mieltä olet, kannattaako investoida?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.