sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Papu-kukkakaalisalaatti ja broilerileikkeet

Eilen ostin luomupapuja, vihreitä ja liloja. Väriyhdistelmä oli kaunis, mutta kuinkas sitten kävikään. Leikkasin papujen päistä kantasuonnen pois ja kiehautin suolavedessä 4 minuuttia. Kun kaadoin pavut siivilään, kaikki olivat kauniin vihreitä, lila väri oli hävinnyt. Eihän se makua haitannut, tuntui vain pienoiselta ihmeeltä.
Kariniemen broilerin ohutleikkeet kypsyivät pannulla muutamassa minuutissa. Ne passasivat hyvin salaatin kanssa. Ateriaan kuului kaksi kastiketta toinen sitruunainen hurahti salaattiin ja toinen jogurttipohjainen kastike mehusti leikkeet ja salaatin toistamiseen.
Jälkiruoka oli helppo ja monelle tuiki tuttu. Riitan Herkun leipäjuustoa vadelmilla ja mustikoilla.

Papu-kukkakaalisalaatti
Broilerileikkeet
Leipäjuusto marjoilla 
Salaatti ja sen kastike
puolikas ruukku villirucolaa
puolikas ruukku pehmeää lehtisalaattia
150 g luomupapuja
puolikas keskikokoisesta kukkakaalista + suolaa
pala tuoretta kurkkua
puristettua sitruunamehua
neitsytoliiviöljyä
Huuhdo ja kuivaa salaatit. Katko rucolan ohuet varret pois ja revi lehtisalaatti. Leikkaa huuhdeltu kurkku puolirenkaiksi.  Huuhtele ja pilko kukkakaali kukinnoiksi ja höyrytä melkein kypsäksi, ripauta hieman suolaa. Anna jäähtyä. Huuhtele pavut, poista kantasuonen päät. Kiehauta 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi pavut kylmään veteen ja kumoa ne kuivumaan. Pilko pavut kahteen, kolmeen osaan.
Sekoita salaattiainekset kulhossa ja ripottele mukaan kastikkeeksi puristettua sitruunaa ja oliiviöljyä.
Broilerin ohutlleikkeet
Nosta broilerifileet leivinpaperille ja kuivaa serlalla. Mausta mustapippurilla ja paprikalla. Kuumenna  rypsiöljy/voiseos pannulla ja paista maustettu puoli alaspäin leikkeitä noin 1, 5 minuuttia. Mausta paiston aikana maustamaton puoli currylla ja suolalla. Käännä ja paista toiset 1,5 minuuttia.
Broilerin kastike
Hienonna yksi kesäsipuli. Sekoita luomujogurtti ja kermaviili (suhde puolet ja puolet). Sekoita joukkoon sipulisilppu, mustapippuria, paprikaa, suolaa ja ripaus sokeria.
Leipäjuustoa, kermaa ja hetki mikrossa. Päälle vadelmia ja mustikoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.