tiistai 30. elokuuta 2011

Lämmin kaali-paprikasalaatti

Oli mukava tulla takaisin kotiin. Matkan jälkeen ei ensimmäinen ajatus ole kauppaan lähtö. Kun nälkä on, availin ensimmäiseksi kaappien ovia. Ja koskaan eivät kaapit niin tyhjiä ole etteikö sieltä ateria-aineksia löytyisi. Keksin löytyneistä illallisen ja ihan sopivasti nälkä lähti. Ravintolaruuan jälkeen oli mukava taas palata omiin ruokiin.

Lämmin kaali-paprikasalaatti
Jääkaapista löytyi; perunaa, pala valkokaalta, kesäsipuli, paprika, hyvin säilynyt vihreä salaatti. Muuten ruukkusalaatti säilyy jääkaapissa yllättävän kauan.
Suikaloin kaalin ja paprikan, silppusin sipulin. Kuullotin kasvikset rypsi-voiseoksessa pannulla. Ripautin joukkoon suolaa ja kuivattua meiramia. Annoin hautua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, sen aikaa kun perunalohkot kypsyivät.
Valmistin kylmän kastikkeen; luomujogurttia, dijonsinappia, mustapippuria, paprikaa ja hunajaa, sekoitetaan tasaiseksi.
Annostellaan lautaselle. Salaattilingossa kuivattu pesty ja revitty vihreä salaatti nostetaan mukaan lautaselle.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen ja raikkaan näköistä, tuotahan pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  2. annekatariina,
    Löydetyistä tehtyä, mutta ihan maukasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.